ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αντιμέτωπη με την οργή των συνταξιούχων η κυβέρνηση

Αντιμέτωπη με την οργή των συνταξιούχων η κυβέρνηση

Οι συνταξιούχοι καταγγέλλουν την κυβέρνηση για τις νέες μειώσεις στις συντάξεις, αλλά και στο αφορολόγητο, υποστηρίζοντας ότι είναι η πέμπτη χρονιά τους χωρίς δώρο Πάσχα και πως αντί αυτού έρχονται μειώσεις.

Όπως αναφέρουν και σε επιστολή που απέστειλαν στην υπουργό Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, οι συνταξιούχοι διεκδικούν την απόδοση στο ακέραιο στις κύριες, επικουρικές συντάξεις, στο ΕΚΑΣ, στα μερίσματα,

την επαναφορά των δώρων, 13ης και 14ης σύνταξης, τις παροχές στη δημόσια υγεία, την άμεση έκδοση και καταβολή των συντάξεων που εκκρεμούν και την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών φορομπηχτικών νόμων και ανακεφαλαιοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων.

Παράλληλα έχουν προγραμματίσει και την ερχόμενη Παρασκευή, στις 7 Απριλίου, να συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΠΑΜΕ σε όλες τις πόλεις και ειδικά στην Αθήνα στις 6.30 το απόγευμα στην Ομόνοια, στη Θεσσαλονίκη στις 7 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά στις 6.30 μ.μ. στην Πλατεία Καραΐσκάκη.

Τονίζεται ότι η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί τους εργαζομένους στο Δημόσιο να δώσουν το «παρών» στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 6 Απριλίου 2017, στις 6.30 μ.μ. στα Προπύλαια, διεκδικώντας να μην περάσει η δεύτερη αξιολόγηση και τα νέα μέτρα - λαιμητόμος για τον λαό, τη διαγραφή του χρέους, να πληρώσει το κεφάλαιο την κρίση και να ανατραπεί η «βάρβαρη πολιτική» που υπαγορεύουν η Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και το κεφάλαιο και εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ