ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Η Γη μάς καλεί: Το Act for Earth επαγρυπνεί για το περιβάλλον

Η Γη μάς καλεί: Το Act for Earth επαγρυπνεί για το περιβάλλον

Ρεπορτάζ, συνεντεύξεις, explainer videos, infographics, polls και πλούσιο περιεχόμενο με την εγκυρότητα του CNN Greece

Η κλιματική αλλαγή και η προστασία του περιβάλλοντος απασχολούν περισσότερο από ποτέ την παγκόσμια συζήτηση. Το CNN Greece εδώ και έναν χρόνο, αναλαμβάνοντας τον ενημερωτικό του ρόλο, συμμετέχει σε αυτή δημιουργώντας την περιβαλλοντική πλατφόρμα Act for Earth.

Περισσότερες από 50 αποκλειστικές συνεντεύξεις με εκπροσώπους της ελληνικής και διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, με στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης περιοχών όλης της χώρας, με εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας, αλλά και με τις περισσότερες από τις οργανώσεις που ασχολούνται με περιβαλλοντικά ζητήματα στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκαν από το δημοσιογραφικό επιτελείο της πλατφόρμας. Παράλληλα, πλούσιο ενημερωτικό και φωτογραφικό υλικό αναδείκνυε τα θέματα της επικαιρότητας, με έμφαση στα επεξηγηματικά Infographics που δημιουργούσε σταθερά, σε εβδομαδιαία βάση, το επιτελείο του CNN Greece. Έμφαση επίσης, δόθηκε στα φωτογραφικά ρεπορτάζ, όπου πάνω στην εικόνα ο αναγνώστης έχει την ευκαιρία να εμπεδώσει την πληροφορία για ζητήματα βιοποικιλότητας, φύσης, φυσικών φαινομένων, κλπ.

Το Act for Earth, σε αυτόν τον ένα χρόνο παρουσίας του στο ελληνικό διαδίκτυο έδωσε τακτικά τον λόγο στους πολίτες, καθώς περισσότερα από 50 δημοσκοπικά ερωτήματα τέθηκαν στο αναγνωστικό κοινό. Μέσω των social media προφίλ του CNN Greece, οι αναγνώστες κατέθεταν την άποψή τους για ζητήματα που αφορούν τη ζωή και την καθημερινότητά τους, αλλά και άλλα, ευρύ ενδιαφέροντος, επιλέγοντας κάθε φορά την απάντηση που θεωρούσαν πως απηχούσε τις θέσεις τους.

Παράλληλα, το Act for Earth αποτέλεσε βήμα για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, φιλοξενώντας δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για το Sustainability και το Περιβάλλον. Η βιώσιμη ανάπτυξη άλλωστε είναι το μεγάλο ζητούμενο της εποχής μας και κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση αυτή, αξίζει να επικοινωνείται στο κοινό.

Το ανανεωμένο Act for Earth συνεχίζει δυναμικά την ενημέρωση

Έναν χρόνο μετά την «πρεμιέρα», το Act for Earth του CNN Greece ανανεώνεται και συνεχίζει τη δυναμική του πορεία στη διαδικτυακή ενημέρωση για τα περιβαλλοντικά ζητήματα. Στη νέα του μορφή διατηρούνται όλες οι επιτυχημένες στήλες που καθιέρωσαν την πλατφόρμα στη συνείδηση των αναγνωστών, ανανεώνονται τεχνολογικά και ενισχύονται με νέες, εξαιρετικά ενδιαφέρουσες προσθήκες.

Το Act for Earth ξεκινά με ένα εντυπωσιακό βίντεο από τις ομορφιές του πλανήτη μας. Στην αρχική σελίδα, ο αναγνώστης βλέπει τις τέσσερις κατηγορίες στις οποίες εντάσσεται η θεματολογία του: Κλιματική Αλλαγή, Ενέργεια, Πράσινη Ζωή και Sustainable News.

Ακολουθεί η παρουσίαση των έξι σημαντικότερων ειδήσεων της ημέρας, που παρουσιάζονται στον αναγνώστη με τη μορφή slider. Ακολούθως, μία νέα στήλη με τίτλο «ECO spot», «φωτίζει» τέσσερα θέματα. Είτε με τη μορφή explainer videos, που δίνουν στον πολίτη να κατανοήσει με απλό τρόπο ακόμα και τα πιο πολύπλοκα ζητήματα, είτε με Longform άρθρα, με πλούσια πληροφορία, που καλύπτει σφαιρικά κάθε θέμα, είτε και με podcasts, από την εκπομπή ECO Gen, κάθε νέα ανάρτηση στο ECO spot ενημερώνει τους πολίτες για όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν.

Η σελίδα του Act for Earth συνεχίζει με τη στήλη Infographic, το οποίο παράγεται από την ομάδα του CNN Greece με πρωτότυπο, δημιουργικό τρόπο, δίνοντας στον αναγνώστη την πληροφορία και τα στοιχεία που συνθέτουν κάθε θέμα, με την «πρώτη ματιά». Το Infographic, συνοδεύεται και από το κείμενο – ρεπορτάζ που παραθέτει αναλυτικά, ακόμα περισσότερες πληροφορίες για το θέμα.

Επόμενη κατηγορία της πλατφόρμας, οι συνεντεύξεις με εκπροσώπους κάθε περιβαλλοντικού τομέα. Το Act for Earth δίνει τον λόγο στους stake holders του Περιβάλλοντος στη χώρα μας: Επιστήμονες, Εθελοντές, Πολιτικοί και πολίτες μιλούν για τις δράσεις, το έργο και τις μελέτες τους, απαντώντας σε ερωτήσεις που τους δίνουν την ευκαιρία να κάνουν ακριβώς αυτό.

Η ανανέωση του Act for Earth συνεχίζεται με την προσθήκη μιας πολύ σημαντικής στήλης για το κοινό που ενδιαφέρεται να κάνει πραγματικότητα την πράσινη μετάβαση στην καθημερινότητά του. «Η ζωή μας πιο πράσινη» γίνεται με απλές αλλαγές που μπορούμε όλοι να πραγματοποιήσουμε, δημιουργώντας καλύτερες συνθήκες για εμάς και ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές.

Μία εντυπωσιακή φωτογραφία, που καταγράφει κάποιο περιβαλλοντικό ζήτημα, ένα φυσικό τοπίο, ένα φυσικό φαινόμενο ή οτιδήποτε άλλο συνθέτει το περιβάλλον μας, φιλοξενείται στην επόμενη στήλη του Act for Earth. Ο αναγνώστης, παράλληλα, έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί βαθύτερα για το θέμα, διαβάζοντας σύντομες, σαφείς πληροφορίες στα «pins» της εικόνας.

Η σελίδα του Act for Earth κλείνει με το δημοσκοπικό ερώτημα της εβδομάδας. Οι αναγνώστες καλούνται να απαντήσουν, ψηφίζοντας στην πλατφόρμα την πιθανή απάντηση που προτείνουμε και η οποία ταιριάζει περισσότερο με τις προσωπικές τους απόψεις.

Το περιβάλλον, ο πλανήτης, η φύση μάς χρειάζονται. Με δράσεις και αλλαγές κάνουμε τη βιωσιμότητα προτεραιότητα σε όλα τα επίπεδα, εφαρμόζουμε τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και προχωράμε στο πράσινο, υγιές μέλλον της Γης. Act for Earth, τώρα!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ