ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον εισαγγελέα στέλνει η Βουλή 15 μόνιμους υπαλλήλους με μαϊμού πτυχία

Στον εισαγγελέα στέλνει η Βουλή 15 μόνιμους υπαλλήλους με μαϊμού πτυχία
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Στον εισαγγελέα οδηγούνται οι φάκελοι 15 μόνιμων υπαλλήλων της Βουλής που εντοπίστηκαν με πλαστά πτυχία. Εκτός Βουλής και 2 συμβασιούχοι, ο ένας με παραποιημένο πτυχίο και ο δεύτερος ως διπλοθεσίτης στο δημόσιο.

Στη σέντρα βγάζει η Βουλή 15 μόνιμους υπαλλήλους της που είχαν προσληφθεί με πλαστά πτυχία. Οι υποθέσεις, όπως έγινε γνωστό, οδηγούνται στη Δικαιοσύνη, η οποία και θα διεξάγει έρευνα.

Εάν αποδειχθεί ότι η πλαστογράφηση των τίτλων σπουδών τους έπαιξε ρόλο στην πρόσληψη ή τη μισθολογική τους εξέλιξη, θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα δουν την πόρτα εξόδου από τη Βουλή. Η σχετική έρευνα ξεκίνησε επί προεδρίας Μεϊμαράκη με βάση το νόμο του Κυριάκου Μητσοτάκη για τους επίορκους δημόσιους υπάλληλους. Ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, επί ημερών Κωνσταντοπούλου, χωρίς ωστόσο, κανείς τους να απολυθεί.

Την ίδια ώρα, εκτός Βουλής θα βρεθούν δύο συμβασιούχοι υπάλληλοι που εργάζονταν επί χρόνια, χωρίς κανείς να έχει αντιληφθεί ότι ο ένας είχε προσκομίσει πλαστό πτυχίο και ο δεύτερος είχε αποκρύψει ότι εργαζόταν με σύμβαση αορίστου χρόνου και σε άλλο φορέα του δημοσίου. Οι συμβάσεις των δύο αυτών υπαλλήλων δεν θα ανανεωθούν, σε αντίθεση με των υπολοίπων 43 που μετά από μήνες αναμονής, λόγω της απροθυμίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου να ανανεώσει τις συμβάσεις τους, δικαιώνονται.

Οι συμβασιούχοι είχαν καταγγείλει την τέως Πρόεδρο της Βουλής για εμπαιγμό, υποστηρίζοντας πως παρά τις διαβεβαιώσεις της για διευθέτηση του ζητήματος τους, αυτό δεν είχε γίνει. Πολλοί εξ αυτών είχαν φθάσει στα όρια της απόγνωσης, καθώς προσέρχονταν καθημερινά στην εργασία τους, χωρίς να πληρώνονται. Τον περασμένο Αύγουστο με τα παιδιά τους αγκαλιά, προέβησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από την αίθουσα που συνεδρίαζε επιτροπή της Βουλής, περιμένοντας τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, ενώ τον Σεπτέμβριο σήκωσαν πανό στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, όπου η τέως Πρόεδρος της Βουλής έδινε συνέντευξη τύπου.

Ένταση είχε δημιουργηθεί ένταση κι όταν απαγορεύθηκε η είσοδος στους συμβασιούχους δημοσιογράφους του τηλεοπτικού σταθμού της Βουλής να μπουν στα γραφεία τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ