ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Καταδικάζω απερίφραστα και αποφασιστικά την επίθεση στο κατάστημα της Μ.Μητσοτάκη

Τσίπρας: Καταδικάζω απερίφραστα και αποφασιστικά την επίθεση στο κατάστημα της Μ.Μητσοτάκη
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Ανακοίνωση για την επίθεση με γκαζάκια που σημειώθηκε στην επιχείρηση της Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Στην ολιγόλογη ανακοίνωση καταδικάζεται «απερίφραστα και αποφασιστικά», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, η επίθεση κατά του καταστήματος της συζύγου του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η επίθεση σημειώθηκε στις 3 τα ξημερώματα. Άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό που αποτελείτο από γκαζάκια, στην είσοδο του καταστήματος και τα πυροδότησαν με αναμμένο στουπί.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην είσοδο του καταστήματος, ενώ οι πυροσβέστες έσβησαν τη φωτιά που προκλήθηκε προτού επεκταθεί και στο εσωτερικό του καταστήματος.

Aντίδραση Μητσοτάκη και απάντηση Παπαδημούλη

Σε ανάρτησή του στο twitter αναφορικά με το περιστατικό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για ανελέητη στοχοποίηση της συζύγου του «από τα υπόγεια του Μαξίμου και τα φερέφωνά τους», προσθέτοντας ότι στόχος τους είναι να πλήξουν τον ίδιο.

«Δεν τους φοβόμαστε και δεν θα τους περάσει», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Την απόλυτη καταδίκη του στην επίθεση κατά της επιχείρησης της Μ. Μητσοτάκη, υπογράμμισε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος παράλληλα έψεξε τον κ. Μητσοτάκη για την ανάρτησή του.

«Είναι αυτονόητη και απόλυτη η καταδίκη της επίθεσης με γκαζάκια στα γραφεία της επιχείρησης της Μαρέβας Μητσοτάκη. Άλλο η πολιτική κριτική και άλλο οι ακραίες και ποινικά κολάσιμες ενέργειες. Η προσπάθεια του Κυρ. Μητσοτάκη να ενοχοποιήσει και για αυτό τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι άδικη και επικίνδυνη», υπογράμμισε, μέσω Twitter, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ