ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΝΔ β' γύρος: Ανοιχτό αποτέλεσμα στη μονομαχία Μεϊμαράκη-Μητσοτάκη

Εκλογές ΝΔ β' γύρος: Ανοιχτό αποτέλεσμα στη μονομαχία Μεϊμαράκη-Μητσοτάκη
EUROKINISSI/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Ανοιχτό το αποτέλεσμα στις εκλογές της ΝΔ στον β' γύρο μετά την ανοιχτή στήριξη του Άδωνι Γεωργιάδη προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Η διαφορά των 11 μονάδων μεταξύ των κ. Μεϊμαράκη και Μητσοτάκη καλύπτεται αν υπολογιστεί το ποσοστό που έλαβε ο κ. Γεωργιάδης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μεϊμαράκης κινείται στο 39,5%, ο κ. Μητσοτάκης στο 28,2%, ο κ. Τζιτζικώστας στο 21,1% και ο κ. Γεωργιάδης στο 11,07%.

Ωστόσο, στην πολιτική όπως αναφέρει κορυφαίο κομματικό στέλεχος της ΝΔ ποτέ το "1+1" δεν κάνει "2". Με την δήλωση αυτή, το ιστορικό στέλεχος υπονοεί ότι οι ψηφοφόροι "δεν είναι πρόβατα" για να ακολουθήσουν πιστά και απαρέγκλιτα τη γραμμή που δίνει ο κάθε υποψήφιος.

Άλλωστε, όπως σημειώνει το ίδιο στέλεχος, έχει αποδειχθεί πολλές φορές σε εκλογικές αναμετρήσεις σε πρώτο και δεύτερο όπως οι δημοτικές και οι περιφερειακές εκλογές.

Είναι προφανές ότι ρυθμιστής είναι ο Απόστολος Τζιτζικώστας ο οποίος συγκεντρώνει διπλάσιο ποσοστό από τον Άδωνι Γεωργιάδη.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τζιτζικώστας δεν προτίθεται να δώσει γραμμή στους ψηφοφόρους του και πως οι εισηγήσεις που έχει δεχθεί αναφέρουν ότι θα πρέπει να συστήσει ψήφο κατά συνείδηση.

Πέραν των συμμαχιών κρίσιμο είναι το ποσοστό συμμετοχής στις εκλογές της 10ης Ιανουαρίου και κατά πόσο θα προσεγγίσει τις 400.000 που κινητοποιήθηκαν στην εκλογική διαδικασία του πρώτου γύρου.

Ιστορικά στις εκλογικές αναμετρήσεις η αποχή ευνοεί πάντα τον πρώτο. Ωστόσο, η γαλάζια εκλογική μονομαχία Μεϊμαράκη - Μητσοτάκη παρουσιάζει τις δικές της πολιτικές ιδιομορφίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ