ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΔΝΤ είχε ζητήσει επιπλέον μέτρα από το Νοέμβριο, αποκαλύπτει έγγραφο

Το ΔΝΤ είχε ζητήσει επιπλέον μέτρα από το Νοέμβριο, αποκαλύπτει έγγραφο
ΕUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Μέτρα για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού είχε ζητήσει ήδη από το Νοέμβριο του 2015 το ΔΝΤ.

Οι δανειστές είχαν ενημερώσει την ελληνική κυβέρνηση για την πρόθεσή τους αυτή με την εκπρόσωπο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντέλια Βελκουλέσκου να αναφέρεται ρητά σε συνεδρίαση του Euroworking Group στην ανάγκη κάλυψης κενών για το 2015. Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει έγγραφο που δημοσιεύει σήμερα η ιστοσελίδα euro2day.gr .

Στο έγγραφο καταγράφονται οι συνομιλίες του Euroworking Grοup της 8ης Νοεμβρίου. Εκεί η Βελκουλέσκου φέρεται να δηλώνει πως «για τα δημοσιονομικά υπάρχουν ορισμένες ελλείμματα, ορισμένες αποζημιώσεις ίσως χρειαστούν το 2015 και κάποια μέτρα ίσως χρειαστούν για να καλύψουν τα κενά του μέλλοντος»

Σε παρόμοιο τόνο και ο επικεφαλής του Euroworking Group Τόμας Βίζερ ο οποίος σημειώνει πως «καμία εκταμίευση δεν θα είναι δυνατή μέχρις ότου να υπάρξει πλήρη συμφωνία για όλους τους στόχους και τους υπόλοιπους σημαντικούς όρους».

Λαμβάνοντας υπόψιν την ύπαρξη του συγκεκριμένου εγγράφου, οι χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου πως δεν έχει ενημέρωση ότι το ΔΝΤ απαιτεί επιπλέον μέτρα αποκτούν μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Σύμφωνα με πληροφορίες περισσότερο φαίνεται να εκφράζουν την αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης, καθώς θεωρεί πως τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας έχουν βελτιωθεί σε σχέση με το Νοέμβριο.

Διαβάστε ακόμα:

Στον αέρα η επιστροφή των θεσμών, αγκάθι το ασφαλιστικό

ΔΗΜΟΦΙΛΗ