ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμυράς: Παράταση ισχύος των προσωρινών κυκλοφοριακών μέτρων λόγω Covid-19

Αμυράς: Παράταση ισχύος των προσωρινών κυκλοφοριακών μέτρων λόγω Covid-19
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ/ ΙΝΤΙΜΕ

Λίγη ώρα μετά την ακύρωση από το ΣτΕ της υπουργικής απόφασης για τον «Μεγάλο Περίπατο της Αθήνας» ο Γιώργος Αμυράς ζητά την παράταση ισχύος των προσωρινών κυκλοφοριακών μέτρων λόγω Covid-19.

Με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής της ΝΔ προτείνει την παράταση ισχύος των προσωρινών κυκλοφοριακών μέτρων μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2021. Όπως αναφέρει, η μη εξάλειψη του κινδύνου δημόσιας υγείας και η αναγκαιότητα μείωσης του κινδύνου διασποράς του Covid-19 καθιστούν αναγκαία την παράταση της εφαρμογής των προβλεπόμενων μέτρων και ιδίως της δημιουργίας προσωρινών διαδρόμων κίνησης πεζών, προσωρινών διαδρόμων κίνησης ποδηλάτου και προσωρινής δημιουργίας περιοχών ήπιας κυκλοφορίας ή δρόμων ήπιας κυκλοφορίας με μείωση του ορίου ταχύτητας στα 30 χιλιόμετρα.

Αναπτύσσοντας την τροπολογία του στην Ολομέλεια της Βουλής ο Γιώργος Αμυράς επεσήμανε την ανάγκη περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού και σημείωσε πως πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στους πολίτες αλλά κυρίως στους δήμους και στις επιτροπές ποιότητας ζωής δήμων και περιφερειών να αποφασίζουν να διατηρήσουν ή να αυξήσουν τους ποδηλατόδρομους και τους πεζόδρομους.

Η τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος που ενσωματώνει οδηγία σχετικά με τη μείωση των επιπτώσεων ορισμένων πλαστικών προϊόντων στο περιβάλλον, έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ