ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Εθνικά επιζήμια η δήλωση Μουζάλα, ζητώ την παραίτησή του

Καμμένος: Εθνικά επιζήμια η δήλωση Μουζάλα, ζητώ την παραίτησή του
Πάνος Καμμένος (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

Την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα ζητά ο Πάνος Καμμένος, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «εθνικά επιζήμιες τέτοιες δηλώσεις, που προκαλούν τον ελληνικό λαό», αναφερόμενος στον όρο «Μακεδονία» που χρησιμοποίησε σε τηλεοπτική του δήλωση ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, αναφερόμενος στην πΓΔΜ.

«Όταν κάνουμε μια γκάφα την πληρώνουμε. Δεν γίνεται τέτοια λάθη να τα καταπίνουμε, ιδίως όταν θίγουν θέματα εθνικά ευαίσθητα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων μιλώντας στο Mega, κι έκανε αναφορά και σε παλαιότερες δηλώσεις του κ. Μουζάλα, όπως τις εκτιμήσεις του για τον αριθμό των προσφύγων και για την ενσωμάτωση, τις οποίες αργότερα «μάζεψε».

Κληθείς να σχολιάσει την κάλυψη του Μεγάρου Μαξίμου στον υπουργό, ο κ. Καμμένος τόνισε πως είχε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, μετά και την ανακοίνωση που εκδόθηκε, ο οποίος του είπε ότι δεν είχε δει ακόμη το βίντεο με τη δήλωση Μουζάλα και συμφώνησαν ότι θα μιλήσουν ξανά σήμερα. «Μίλησα με τον πρωθυπουργό, τον ενημέρωσα, δεν είχε ιδέα, μου είπε θα δει το βίντεο και θα μιλήσουμε», είπε ο κ. Καμμένος και πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της ειλικρινούς σχέσης που έχει με τον Αλέξη Τσίπρα, του ζήτησε την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα.

Ο κ. Καμμένος έχει συγκαλέσει σήμερα την Κοινοβουλευτική Ομάδα των Aνεξάρτητων Eλλήνων για το θέμα Μουζάλα, ξεκαθαρίζοντας ότι «στα εθνικά θέματα δεν πρόκειται να κάνω πίσω στηρίζοντας έναν υπουργό, ο οποίος έχει κάνει αυτό το τραγικό έγκλημα, λάθος, γκάφα».

«Έχουμε μια κυβέρνηση συνεργασίας, στην οποία ο Μουζάλας δεν έχει την εμπιστοσύνη μας. Οφείλει να παραιτηθεί», επανέλαβε ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος σημείωσε πάντως πως με τον Γιάννη Μουζάλα συνεργάστηκε άριστα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ