ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας δεν λένε κουβέντα για τις δηλώσεις Δρίτσα

ΝΔ: ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρας δεν λένε κουβέντα για τις δηλώσεις Δρίτσα
ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Καταδικάζει ο κ. Τσίπρας τις δηλώσεις του βουλευτή του ή συμφωνεί μαζί του;». Το ερώτημα αυτό θέτει η Νέα Δημοκρατία σχετικά με τις δηλώσεις του τομεάρχη Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρή Δρίτσα, για την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία αναφέρει:

«Εννέα ώρες μετά τις προσβλητικές, για τα θύματα της 17Ν και τις οικογένειές τους, και ανεπίτρεπτες, για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος, δηλώσεις του κ. Δρίτσα, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας δεν έχουν βρει να πουν κουβέντα.

Επαναλαμβάνουμε το ερώτημα: Καταδικάζει ο κ. Τσίπρας τις δηλώσεις του βουλευτή του ή συμφωνεί μαζί του; Παράλληλα με την καμπάνια υπεράσπισης του κατά συρροή δολοφόνου Δ. Κουφοντίνα, ο ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί το αίσθημα κάθε δημοκρατικού πολίτη και με τις δηλώσεις των στελεχών του».

Νωρίτερα, ο Θοδωρής Δρίτσας είχε προχωρήσει σε διευκρινιστική δήλωση αναφορικά με όσα είπε σε συνέντευξή του σχετικά με την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ο τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι:

«Στην πρωινή σημερινή τηλεφωνική μου συνέντευξη στο πειραιώτικο ρ/σ «Κανάλι 1» και στη δημοσιογράφο κ. Λία Λάππα, ρωτήθηκα για τα δύο θέματα της επικαιρότητας, την υπόθεση Κουφοντίνα και την υπόθεση Λιγνάδη. Όποιος ή όποια άκουσε τη συνέντευξη, μπορεί να διαπιστώσει με απόλυτη σαφήνεια ότι, με νηφάλιο τρόπο τεκμηρίωσα την άποψη μου, ότι για μία ακόμα φορά η Ν.Δ. παίζει ανεύθυνα και επικίνδυνα παιχνίδια εναντίον των πολιτικών της αντιπάλων, στο φόντο της δράσης της τρομοκρατίας, δυναμιτίζοντας το κλίμα του δημοκρατικού διαλόγου.»

Ο κ. Δρίτσας προσθέτει:

«Είναι αυτονόητο πως η αναφορά μου ότι «κανείς δεν τρομοκρατήθηκε από τη 17Ν», αναφερόταν στην ελληνική Δημοκρατία, τους δημοκρατικούς πολίτες και τις αξίες του κράτους δικαίου, τις οποίες δεν σεβάστηκαν οι τρομοκράτες. Η τρομοκρατία απέτυχε, το κράτος δικαίου επικράτησε, αν και πλήρωσε βαρύ φόρο τιμής με αίμα. Οφείλω να το ξεκαθαρίσω, εάν η πιεστική λόγω χρόνου διατύπωση δεν είναι πλήρης και απολύτως σαφής και ξεκάθαρη. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει κανείς δικαίωμα να τη διαστρεβλώνει, προσδίδοντας εντελώς διαφορετικό νόημα από αυτό που είπα και εννοούσα.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ