ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αντιπαράθεση στη Βουλή για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

Αντιπαράθεση στη Βουλή για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη
Screen Grab

Στη Βουλή μεταφέρθηκε η αντιπαράθεση για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταλογίζει στους Μάκη Βορίδη και Κωνσταντίνο Κυρανάκη «ιδιότυπο χαφιεδισμό και ασφαλίτικες μεθόδους» με αφορμή αναφορές τους στα στοιχεία του ατόμου που έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από αστυνομικούς στη Νέα Σμύρνη.

Σε παρέμβασή τους, στη Βουλή, οι Χρήστος Γιαννούλης και Σωκράτης Φάμελλος από τον ΣΥΡΙΖΑ επέκριναν τον υπουργό Εσωτερικών και τον βουλευτή της ΝΔ, λέγοντας πως είναι απαράδεκτο κάποιοι πολιτικοί να υποκαθιστούν τους φυσικούς δικαστές, χρησιμοποιώντας με πρακτορίστικο -όπως είπαν- τρόπο στοιχεία που δεν έπρεπε να βρίσκονται στα χέρια τους.

Για τάγματα μίσους και εφόδου που έστω και ως μικρή μειοψηφία, δρουν στους κόλπυς της Αστυνομνίας έκανε λόγο ο κ. Γιαννούλης, προκαλώντας την αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ Στράτου Σιμόπουλου, ο οποίος υποστήριξε ότι «ένα τμήμα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καταδικάσει ποτέ τις αριστερίστικες παρεμβάσεις κατά αστυνομικών».

«Δεν υπάρχει καλή ή κακή βία», ανέφερε από την πλευρά ο παριστάμενος υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Κεφαλογιάννης και επεσήμανε ότι ο φυσικός δικαστής είναι αυτός που θα κρίνει, όχι όμως α λα καρτ.

Λίγο αργότερα, στην Ολομέλεια της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Νίκος Φίλης υποστήριξε πως η μόνη σταθερά της κυβέρνησης είναι αστυνομοκρατία και η άγρια καταστολή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ