ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Ομόθυμη καταδίκη των άγριων επεισοδίων με τον άγριο ξυλοδαρμού αστυνομικού

Βουλή: Ομόθυμη καταδίκη των άγριων επεισοδίων με τον άγριο ξυλοδαρμού αστυνομικού
ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / ΙΝΤΙΜΕ

Σε ομόθυμη καταδίκη των χθεσινών επεισοδίων στη Νέα Σμύρνη που οδήγησαν στον άγριο ξυλοδαρμό ενός αστυνομικού και τον τραυματισμό αστυνομικών, προχώρησε η Βουλή με τα κόμματα ωστόσο, της αντιπολίτευσης να επικρίνουν την κυβέρνηση ότι επιβάλλει κλίμα καταστολής, καλώντας την να αλλάξει ρότα.

Με πρωτοβουλία του Χρήστου Γιαννούλη από τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να πάρουν όλοι θέση για να αποτραπούν τα χειρότερα, άνοιξε η συζήτηση στη Βουλή, στο περιθώριο της συνεδρίασης νομοσχεδίου για την αστική κινητικότητα.

«Έμοιαζε σαν προφητεία σχεδόν προαποφασισμένη αυτό που έγινε», σχολίασε ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης που άφησε αιχμές κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλα και του ΠΑΜΕ ότι υποκίνησαν τη χθεσινή συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη, καθώς -όπως είπε- είχαν προηγηθεί δηλώσεις που προλείαναν το έδαφος για το κλίμα που πυροδοτήθηκε.

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης επανέλαβε την πάγια θέση για καταδίκη της βίας απ΄όπου κι αν προέρχεται, ενώ έκανε λόγο για fake news της Αυγής ότι οι φθορές σε αυτοκίνητο σταθμευμένο στην Πανόρμου προκλήθηκαν από αστυνομικούς. Κάλεσε μάλιστα, τον ΣΥΡΙΖΑ να παραδεχθεί το λάθος.

«Να σταματήσει μια μειοψηφία αστυνομικών υπό τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη να επιδίδεται σε επιδρομές βίας και ρεβανσισμού», ζήτησε ο Χρήστος Γιαννούλης, προτρέποντας την κυβέρνηση να αποδοκιμάσει το επιχείρημα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρέχει στήριξη στην τρομοκρατία και τους προβοκάτορες.

Ευθύνες τόσο στη ΝΔ όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ επέρριψε το ΚΙΝΑΛ με τον Μιχάλη Κατρίνη να καλεί τα δύο κόμματα να μην ρίχνουν λάδι στη φωτιά και να καταλάβουν τον κίνδυνο ότι η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει περισσότερο.

Για απαράδεκτο τραυματισμό αστυνομικού, που ωστόσο δεν δικαιώνει την κυβέρνηση που έδωσε «ρέστα» χθες με την καταστολή στα σοκάκια της Νέας Σμύρνης, έκανε λόγο ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, ενώ ο Κρίτων Αρσένης από το ΜέΡΑ 25 υποστήριξε ότι παρατηρείται το φαινόμενο από τη μια της αστυνομικής βίας και από την άλλη της ατιμωρησία της με τον κ. Μητσοτάκη να επικαλείται την εθνική ομοψυχία και την ίδια ώρα να σπέρνει διχόνοια.

«Να σταματήσετε αυτή την καταστολή και τον εκφοβισμό οικογενειών, έχουμε προληπτικό εκφοβισμό, κι αυτό είναι βόμβα στα θεμέλια της δημοκρατίας», είπε. Από την Ελληνική Λύση ο Κωσταντίνος Χήτας έκανε λόγο για υποκρισία της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και εξέφρασε τον αποτροπιασμό του για την δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό, που γλίτωσε από θαύμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ