ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ για ομιλία Τσίπρα: Κάλυψε τον Ν.Παππά, ούτε λέξη για το εμφυλιοπολεμικό παραλήρημα Πολάκη

ΝΔ για ομιλία Τσίπρα: Κάλυψε τον Ν.Παππά, ούτε λέξη για το εμφυλιοπολεμικό παραλήρημα Πολάκη
INTIME / ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε σκληρό τόνο, και διαμηνύοντας πως η χώρα διαθέτει θεσμική και πολιτική μνήμη, απάντησε η Νέα Δημοκρατία στην ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη Βουλή σχετικά με την Προανακριτική για τον Νίκο Παππά.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας τονίζεται ότι «με περίσσιο θράσος μίλησε για πολιτικές διώξεις. Προφανώς κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Νομίζει ότι απευθύνεται σε λωτοφάγους που δεν θυμούνται το 'μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους', όταν η σκευωρία που έστησε κατέρρευσε πανηγυρικά».

Η Νέα Δημοκρατία επισημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας κάλυψε πλήρως τον Νίκο Παππά, ενώ «δεν βρήκε τίποτα να πει για το εμφυλιοπολεμικό παραλήρημα του φίλου του κ. Πολάκη».

Στην ομιλία του, στη Βουλή, χωρίς να μπει σε λεπτομέρειες της υπόθεσης Καλογρίτσα, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για:

-προσπάθεια αντιπερισπασμού της κυβέρνησης λόγω του αδιεξόδου στην οποίο έχει περιέλθει στη διαχείριση της πανδημίας,

-εκδικητική κίνηση απέναντι στους πολιτικούς αντιπάλους της κυβέρνησης,

-προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής,

-εξόφληση πολιτικών γραμματίων από τη ΝΔ στην διαπλοκή και την ολιγαρχία των ΜΜΕ.

Παράλληλα, έδωσε πλήρη κάλυψη στον Νίκο Παππά.

Διαβάστε επίσης

Ο Τσίπρας υιοθέτησε «γραμμή Παπανδρέου» για την Προανακριτική

Η ανακοίνωση - απάντηση της Νέας Δημοκρατίας:

«Σήμερα στη Βουλή ο κ. Τσίπρας κάλυψε πλήρως τον Νίκο Παππά. Έφθασε μάλιστα στο σημείο να θεωρεί ότι δεν ζημιώθηκε το δημόσιο συμφέρον, όταν τρία εκατομμύρια ευρώ έκαναν βόλτες με αδιαφανείς διαδικασίες σε διάφορους λογαριασμούς.

Με περίσσιο θράσος μίλησε για πολιτικές διώξεις. Προφανώς κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Νομίζει ότι απευθύνεται σε λωτοφάγους που δεν θυμούνται το 'μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους', όταν η σκευωρία που έστησε κατέρρευσε πανηγυρικά. Ελπίζουμε τις απόψεις του αυτές να τις μοιράστηκε με τον κ. Πικραμμένο, όταν τον είχε απέναντί του στο επίσημο γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο στις 24 Μαρτίου.

Η χώρα έχει θεσμική και πολιτική μνήμη.

Όσο για τις καταγγελίες του περί πόλωσης και διχασμού, τον παραπέμπουμε στο σημερινό εμφυλιοπολεμικό παραλήρημα του φίλου του κ. Πολάκη για το οποίο δεν βρήκε τίποτα να πει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ