ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παυλόπουλος: «Θα υποδεχθούμε με χαρά τον Βλαντιμίρ Πούτιν»

Παυλόπουλος: «Θα υποδεχθούμε με χαρά τον Βλαντιμίρ Πούτιν»
Προκόπης Παυλόπουλος (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Στη συνεργασία Ελλάδας και Ρωσίας, που γίνεται ήδη σε ευρύ φάσμα τομέων, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος τόνισε πως η Ελλάδα θα υποδεχθεί με χαρά τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αθήνα.

Σε αποκλειστική του συνέντευξη στο πρακτορείο TASS ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη συνεργασία των δύο χωρών, αναφέροντας πως υπάρχουν και σε άλλους τομείς σημαντικές προοπτικές συνεργασίας.

Μεταξύ αυτών, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε την οικονομία και πιο συγκεκριμένα τον τομέα της γεωργίας, ενώ ειδική αναφορά έκανε στους τομείς της έρευνας, της τεχνολογίας και της επιστήμης, καθώς και στην παιδεία.

Αναφερόμενος ειδικότερα στον τουρισμό, ο Προκόπης Παυλόπουλος εξέφρασε τη πεποίθησή του πως οι δεσμοί Ελλάδας και Ρωσίας ενδυναμώνονται.

«Η Ελλάδα είναι χώρα - μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμμορφώνεται με όλους τους κανόνες του οργανισμού αυτού. Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν αναπτυσσόμενες προοπτικές συνεργασίας», σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος μίλησε και για τις κοινές πολιτισμικές ρίζες μεταξύ των δύο λαών, στη βάση της Ορθοδοξίας, η οποία «στέλνει το μήνυμα της αγάπης για όλη την Ανθρωπότητα σε όλο τον πλανήτη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ