ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εμμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κλήση πολιτικών προσώπων στην Eξεταστική Eπιτροπή

Εμμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κλήση πολιτικών προσώπων στην Eξεταστική Eπιτροπή
O ΣΥΡΙΖΑ διαμαρτύρεται για την απόφαση της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής να μην καλέσει προς εξέταση πολιτικά πρόσωπα. INTIME / ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε υψηλούς τόνους συνεχίζει να διαμαρτύρεται ο ΣΥΡΙΖΑ για την απόφαση της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής να μην καλέσει προς εξέταση πολιτικά πρόσωπα.

Στη σημερινή συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων η γραμματέας της ΚΟ Όλγα Γεροβασίλη έθιξε το ζήτημα, εμμένοντας στην άποψη για κλήση του Στέλιου Πέτσα, του Βασίλη Κικίλια κι άλλων υπουργών και πολιτικών παραγόντων που σχετίζονται με τη διαφημιστική καμπάνια για τον κορωνοϊό.

«Η επιτροπή είναι πολιτική και αναζητά πολιτικές ευθύνες, δεν μπορούν να κληθούν υπηρεσιακοί παράγοντες που δε έχουν πολιτική ευθύνη, δεν συνάδει με το πνεύμα του Συντάγματος», επεσήμανε σε συνομιλία της με τους δημοσιογράφους και συμπλήρωσε ότι «η ΝΔ ή δεν ήξερε τι ψηφίζει ή το μετάνιωσε γιατί κάτι φοβάται».

«Να μου πείτε αν πάτε να κάνετε μια επιτροπή μαιμού ή light», ανέφερε στη Διάσκεψη των Προέδρων ο Θανάσης Παφίλης απο το ΚΚΕ.

Από την πλευρά του Προέδρου της Βουλής επισημάνθηκε ότι η Διάσκεψη των Προέδρων δεν είναι αρμόδια για το τι θα γίνει στην εξεταστική επιτροπή και πως δεν «μπορεί να γίνει εξεταστική της εξεταστικής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ