ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πολάκης: «Δεν έκανα καμία κατάληψη» - Στην Επιτροπή Δεοντολογίας τον παραπέμπει ο Κ. Τασούλας

Πολάκης: «Δεν έκανα καμία κατάληψη» - Στην Επιτροπή Δεοντολογίας τον παραπέμπει ο Κ. Τασούλας
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης INTIME

Στην Επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής παρέπεμψε τον Παύλο Πολάκη ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, κρατώντας αποστάσεις από τον προεδρεύοντα Χαράλαμπο Αθανασίου για την απόφαση του να κλείσει το μικρόφωνο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ "απειλώντας" με μομφή εις βάρος του.

Επέμεινε πάντως, ο Πρόεδρος της Βουλής ότι ο Παύλος Πολάκης συμπεριφέρθηκε ως καταληψίας με τον ίδιο, στη σημερινή του παρέμβαση, να το απορρίπτει και να μιλά για πραξικόπημα.

«Δεν έκανα καμία κατάληψη της έδρας του Κοινοβουλίου. Ο Αθανασίου έκανε κατάλυση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών χθες. Από την τοποθέτησή την δική σας και του κ. Οικονόμου καταλαβαίνω ότι αποδοκιμάζετε την τακτική αυτή, η οποία σταμάτησε την διαδικασία. Ο κ. Αθανασίου μιλούσε πάνω μου την ώρα που απαντούσα στις διαδοχικές προκλήσεις του κ. Γεωργιάδη. Μου έκανε μομφή και σταμάτησε την διαδικασία. Δεν έδωσε τον λόγο σε κάποιον άλλο ομιλητή για να τον εμποδίσω εγώ. Περίμενα εδώ όρθιος να έρθετε να μου κάνετε μομφή», είπε ο κ. Πολάκης και αναφέρθηκε στην υπόθεση της Novartis, όπως ξεκίνησε να κάνει χθες βράδυ στη Βουλή.

«Ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να του ζητήσει συγγνώμη γιατί αρχειοθετήθηκε η δίωξη του. Δεν θα σας ζητήσουμε ποτέ συγγνώμη κ. Γεωργιάδη», είπε και συνέχισε λέγοντας πως όταν ανέλαβε υπουργός άλλαξε τον τρόπο εισαγωγής των φαρμάκων στην λίστα. «Και τι λένε οι δικαστές; Πως ενώ μπήκαν τα φάρμακα στην λίστα ο Γεωργιάδης έφερε άλλη απόφαση που επανέφερε το προηγούμενο καθεστώς ένταξης στις θετικές λίστες. Γι αυτό οι εισαγγελείς αναφέρουν ότι ο Γεωργιάδης έθιξε το συμφέρον της Novartis. Αυτό το πόρισμα αρχειοθετεί τον Γεωργιάδη για το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους. Το νομοσχέδιο για την Ανάπτυξη ενισχύει τους ισχυρούς για να γίνουν ισχυρότεροι. Μοιάζει με όσα κάνατε στην Novartis. Δεν πέρασε η προσπάθεια που κάνατε. Είναι φανερή η ήττα σας. Θα είμαστε εδώ και σύντομα ο λαός θα σας βάλει εκεί που σας αξίζει», ανέφερε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ