ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή - Τασούλας: «Αποκρουστική» η εικόνα με τον Πολάκη - «Τρομοκρατία» η κατάληψη του βήματος

Βουλή - Τασούλας: «Αποκρουστική» η εικόνα με τον Πολάκη - «Τρομοκρατία» η κατάληψη του βήματος
Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας INTIME

Απάντηση στην κριτική που δέχεται για τον τρόπο χειρισμού από το προεδρείο της Βουλής του χθεσινοβραδινού επεισοδίου με πρωταγωνιστή τον Παύλο Πολάκη, έδωσε ο Κώστας Τασούλας.

«Δεν έχετε δικαίωμα να ξεπερνάτε τα όρια και με μεθόδους αυτοδικίας να διορθώνετε αυτό που νομίζετε, ότι έγινε λάθος», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής ανοίγοντας τη σημερινή συνεδρίαση, χαρακτηρίζοντας τη χθεσινή εικόνα «αποκρουστική». Ο κ. Τασούλας που ήρθε σε κόντρα με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Ραγκούση, επέκρινε τον Παύλο Πολάκη για κατάληψη του βήματος της Βουλής και διαμήνυσε, ότι «η Βουλή με το ζόρι κόλαση δεν θα γίνει».

Σύμφωνα με τον κ. Τασούλα «άμυνα δεν συνιστά η κατάληψη του βήματος, αυτή είναι μια πράξη που συνιστά τρομοκρατία», καθώς η διαμαρτυρία ενός βουλευτή που θεωρεί ότι αδικείται μπορεί να γίνει με άλλον τρόπο και «όχι τρομοκρατικά». Απευθυνόμενος μάλιστα, στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαμαρτύρονταν έντονα, είπε πως «όσο κι αν βραχνιάσετε, κόλαση τη Βουλή δεν θα την κάνετε».

Σε υψηλούς τόνους ήταν η κριτική του Γιάννη Ραγκούση, χαρακτηρίζοντας αντισυνταγματική και πραξικοπηματική τη συμπεριφορά του προεδρεύοντος στο επεισόδιο με τον Παύλο Πολάκη, Χαράλαμπο Αθανασίου. «Ο ελέφαντας μέσα σ' αυτό το κοινοβούλιο είναι η αντισυνταγματική, πραξικοπηματική ενέργεια του προεδρεύοντος να διακόψει την ομιλία του βουλευτή Παύλου Πολάκη», είπε ο κ. Ραγκούσης και διερωτήθηκε σε ποιο «αδίκημα» βάσει του Κανονισμού υπέπεσε ο Παύλος Πολάκης.

«Προσβάλλατε παράταξη που έφερε τη δημοκρατία στη χώρα μας», αντέτεινε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, ενώ το ΚΙΝΑΛ η Ευαγγελία Λιακούλη κατήγγειλε μεθοδευμένη πόλωση εκ μέρους της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ για να συσπειρώνουν τα κομματικά τους ακροατήρια

Για μεθοδευμένη πόλωση κατηγόρησε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ η γραμματέας της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη και τους κατηγόρησε ότι είναι κατώτεροι των περιστάσεων. «Θυμίσατε εποχές που κυριάρχησε η αργκό, η προσβολή και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση, είστε φυσικοί αυτουργοί του «άντε ρε και άσε ρε», ο ένας λέει τραμπούκοι και ο άλλος αλήτες, φέρατε το πεζοδρόμιο και το περιθώριο στη Βουλή», είπε.

«Καρικατούρα» χαρακτήρισε τα χθεσινά επεισόδια στη Βουλή ο Νίκος Καραθανασόπουλος από το ΚΚΕ, ενώ ο Κωνσταντίνος Χήτας από την Ελληνική Λύση εκτίμησε ότι τα δύο κόμματα ξεγυμνώνονται, καθώς πυροδοτούν το κλίμα με στόχο τη συσπείρωση των ψηφοφόρων τους.

Πολάκης: «Έχουν απογυμνωθεί όλα σας τα επιχειρήματα - Γι'αυτό και το πραξικόπημα χθες»

«Καμία κατάληψη δεν έκανα», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, κάνοντας λόγο για πραξικοπηματική πράξη εκ μέρους του προεδρεύοντος στη Βουλή το βράδυ της Δευτέρας, επειδή, όπως είπε «έχουν απογυμνωθεί όλα σας τα επιχειρήματα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ