ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βούτσης: Αυτή η Βουλή δεν θα περάσει προληπτικά μέτρα

Βούτσης: Αυτή η Βουλή δεν θα περάσει προληπτικά μέτρα
ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Δεν θέλει η κυβέρνηση» να ψηφίσει τα μέτρα-ρεζέρβα, τόνισε σε συνέντευξή του ο Πρόεδρος της Βουλής, επιβεβαιώνοντας το CNN Greece που ανέφερε εδώ και αρκετές ημέρες ότι υπάρχουν κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης που κάνουν λόγο για "αυτοεκπληρούμενη προφητεία" αν περάσουν από τη Βουλή μέτρα-ρεζέρβα. 

« Δεν είναι ότι δεν μπορούμε, δεν θέλουμε να το περάσουμε», είπε ο κ. Βούτσης στη συνέντευξή του στο Βήμα FM, αναφερόμενος στο προληπτικό πακέτο μέτρων που ζητούν οι δανειστές από την ελληνική κυβέρνηση. Η τοποθέτηση του κ. Βούτση ήταν απόλυτη, λέγοντας «δεν υπάρχει ελληνική κυβέρνηση, ούτε θα υπάρξει που θα κόψει τα πόδια της σε μία φάση με ενθαρρυντικά μηνύματα για την εποχή μετά την αξιολόγηση. Αλίμονο αν πούμε στους επενδυτές ότι προβλέπεται ότι το πράγμα δεν θα πάει καλά και το 2018 υπάρχει άλλο στάτους σε μισθούς, συντάξεις» πρόσθεσε.

Ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι βρισκόμαστε στη «μέθοδο των διαδοχικών προσεγγίσεων, δεν έχει κλείσει κανένας δρόμος, αναγνωρίζουμε όλοι το έδαφος των πραγματικών διαφωνιών και των συσχετισμών δυνάμεων που διαμορφώνεται. Δεν φαίνεται οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να υπαναχωρούν στη συμφωνία του καλοκαιριού, πλην Σόιμπλε».

Εκτίμησε ότι τελικά «θα έχει καλή κατάληξη, είμαι αισιόδοξος ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί μέσα από την αποδοχή της ελληνικής πρότασης».

Στο Μαξίμου εξετάζουν όλα τα σενάρια

Στην περίπτωση του «κακού σεναρίου», αν δηλαδή οι δανειστές επιμείνουν στη συγκεκριμενοποίηση των προληπτικών μέτρων άμεσα, δεν πρέπει να αποκλείεται η εφαρμογή ενός plan B, είτε πρόκειται για πρόωρες κάλπες, είτε για κυβέρνηση συνεργασίας. Αυτό περιλαμβάνει επιχείρηση προσέγγισης και με άλλα κόμματα προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διεύρυνσης της κοινοβουλευτικής και κυβερνητικής πλειοψηφίας και της συμμετοχής κι άλλων κομμάτων –ή έστω βουλευτών- στην κυβέρνηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ