ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πλήρης υποστήριξη Βέμπερ σε Μητσοτάκη: Να υπερασπιστεί την Ελλάδα απέναντι στις τουρκικές επιθέσεις

Πλήρης υποστήριξη Βέμπερ σε Μητσοτάκη: Να υπερασπιστεί την Ελλάδα απέναντι στις τουρκικές επιθέσεις
"Εάν ο Πρόεδρος Ερντογάν δεσμεύεται στο ΝΑΤΟ, θα πρέπει να σταματήσει να προκαλεί συμμάχους" (AP Photo/Jean-Francois Badias)

Την πλήρη υποστήριξη στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη «να μιλήσει ανοιχτά και να υπερασπιστεί την Ελλάδα από τις τουρκικές επιθέσεις» εξέφρασε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ειδικότερα, ο κ. Βέμπερ σε ανάρτησή του στο τουίτερ σημειώνει: «Πλήρης υποστήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη να μιλήσει ανοιχτά και να υπερασπιστεί την Ελλάδα απέναντι στις τουρκικές επιθέσεις. Εάν ο Πρόεδρος Ερντογάν δεσμεύεται στο ΝΑΤΟ, θα πρέπει να σταματήσει να προκαλεί συμμάχους. Το ερώτημα είναι θέλει πραγματικά να είναι μέρος της ένωσης αξιών μας;».

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συζήτησης με τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός, Μπόρχε Μπρέντε, έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στην Τουρκία και προσωπικά τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά από το τελευταίο κρεσέντο προκλητικότητας.

«Δεν είμαστε εκείνοι που δεν θα μιλήσουμε στους γείτονές μας. Εάν ο πρόεδρος Ερντογάν νομίζει ότι δεν θα υπερασπιστώ την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και δεν θα παρουσιάσω στο διεθνές ακροατήριο ότι η Τουρκία συμπεριφέρεται ως αναθεωρητική δύναμη, τότε κάνει λάθος» ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Και συνέχισε:

«Είδαμε δυστυχώς το τελευταίο δίμηνο, άνευ προηγουμένου αριθμό υπερπτήσεων. Αυτή η συμπεριφορά είναι απαράδεκτη και θα εγείρω αυτό το θέμα όποτε μπορώ».

«Είναι λάθος η Τουρκία να συνεχίζει να χρησιμοποιεί τις διαπραγματεύσεις για να κερδίσει κατά έναν τρόπο οφέλη για τα δικά της εθνικά συμφέροντα. Θέλουμε μια περίοδο ηρεμίας αλλά δεν προκαλούμε εμείς την ένταση», ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ