ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αθανασίου: Ουδέποτε αμφισβήτησα τον πατριωτισμό συναδέλφων βουλευτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος

Αθανασίου: Ουδέποτε αμφισβήτησα τον πατριωτισμό συναδέλφων βουλευτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος
Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να αποπέμψει τον κ. Αθανασίου, κατηγορώντας τον αντιπρόεδρο της Βουλής για κρεσέντο μισαλλοδοξίας INTIME

Σε διευκρινιστική δήλωση προχώρησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου, σύμφωνα με την οποία δεν αμφισβητεί τον πατριωτισμό συναδέλφων βουλευτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος.

Αναλυτικά η δήλωση του Χ. Αθανασίου:

«Επειδή προέκυψαν παρερμηνείες των όσων είπα σε συνέντευξη μου, τονίζω ότι ουδέποτε αμφισβήτησα τον πατριωτισμό των συναδέλφων μου βουλευτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος.

»Τούτο δε προκύπτει από προσεκτική ανάγνωση της όλης τοποθέτησης μου. Αυτό που ανέλυσα με σαφήνεια ήταν η επιστημονική άποψή μου, για την άρση του απορρήτου σε θέματα προστασίας της εθνικής ασφάλειας.»

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούσε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να αποπέμψει τον κ. Αθανασίου, κατηγορώντας τον αντιπρόεδρο της Βουλής για κρεσέντο μισαλλοδοξίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται σε δηλώσεις του κ. Αθανασίου πως δικαιολογούνται οι παρακολουθήσεις Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών για λόγους εθνικής ασφάλειας.

«Ο κ Αθανασίου όφειλε να γνωρίζει ότι η “εθνική ασφάλεια” αφορά την παρέμβαση τρίτης χώρας στα εσωτερικά της Ελλάδας ή τη συμμετοχή σε εγκληματικές δραστηριότητες. Δεν αφορά και δεν μπορεί να αφορά το θρήσκευμα των Ελλήνων πολιτών ή βουλευτών. Ο κ. Αθανασίου ισχυρίζεται στην ουσία πως όσοι δεν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι είναι εθνικά επικίνδυνοι. Στην πραγματικότητα, ο κ. Αθανασίου δήλωσε απερίφραστα όσα υπαινίχθηκε ο κ. Μητσοτάκης στο διάγγελμά του, επιχειρώντας να καλύψει τις επικίνδυνες ενέργειες της κυβέρνησής του με αναφορές στην εθνική ασφάλεια και "σκοτεινές δυνάμεις"». Σημειώνουν στην Κουμουνδούρου.

Προσθέτουν, μάλιστα, πως στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν την εκτροπή την οποία έχουν μεθοδεύσει επαναφέρουν θεωρίες «εσωτερικών εχθρών» από τις πιο σκοτεινές εποχές της ελληνικής Ιστορίας.

«Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να αποπέμψει σήμερα κιόλας τον κ. Αθανασίου. Διαφορετικά, θα αποδείξει ότι είναι ο ίδιος ο υποβολέας τέτοιων απαράδεκτων δηλώσεων», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ