ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν είμαστε Μητσοτάκης να σκυλεύουμε πολιτικά νεκρούς, όπως έκανε εκείνος στο Μάτι»

ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν είμαστε Μητσοτάκης να σκυλεύουμε πολιτικά νεκρούς, όπως έκανε εκείνος στο Μάτι»
Η εντολή της Κουμουνδούρου στους βουλευτές και στα στελέχη του κόμματος ήταν να αφήσουν για την ώρα στην άκρη την αντιπολίτευση για τις ευθύνες και να εστιάσουν στο ανθρώπινο κομμάτι, συμπεριλαμβανομένης της έμπρακτης αλληλεγγύης μέσω και της αιμοδοσίας Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ/ Andrea Bonetti

«Ο Κώστας Καραμανλής ξέρει πολύ καλά τους λόγους για τους οποίους παραιτήθηκε», σχολιάζουν στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση, πάντως, δεν ήταν διατεθειμένοι να υπεισέλθουν σε πολλές λεπτομέρειες γύρω από την αυστηρή κριτική που θα ασκήσουν στην κυβέρνηση το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα για τους χειρισμούς της όσον αφορά και τη σιδηροδρομική ασφάλεια της χώρας την ώρα που μέχρι κι αργά το βράδυ συλλέγονταν οι σοροί ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών.

«Δεν είμαστε Μητσοτάκης να σκυλεύουμε πολιτικά νεκρούς, όπως έκανε εκείνος στο Μάτι», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Από νωρίς, άλλωστε, χθες Τετάρτη (1/3) το πρωί η εντολή της Κουμουνδούρου στους βουλευτές και στα στελέχη του κόμματος ήταν να αφήσουν για την ώρα στην άκρη την αντιπολίτευση για τις ευθύνες και να εστιάσουν στο ανθρώπινο κομμάτι, συμπεριλαμβανομένης της έμπρακτης αλληλεγγύης μέσω και της αιμοδοσίας.

Το παράδειγμα έδωσε ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, η μετάβαση του οποίου στη Λάρισα κρίθηκε απαραίτητη ύστερα κι από την παρουσία στον τόπο του δυστυχήματος τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και της Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Σε αυτό το πλαίσιο, θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ τόσο η αναβολή της χθεσινής εκδήλωσης για την παρουσίαση του προγράμματος του κόμματος για την προστασία της πρώτης κατοικίας όσο και της σημερινής συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας για τον Παύλο Πολάκη, αλλά και της ομιλίας Τσίπρα την Παρασκευή στην Καλαμάτα, όπως είχε προγραμματιστεί.

Όπως κι αν έχει, στο ΣΥΡΙΖΑ δεν κλείνουν τα μάτια στην επιχειρούμενη κυβερνητική προσπάθεια, όπως τη χαρακτηρίζουν, μέσω και των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ να στιγματιστούν μεμονωμένοι υπάλληλοι για το δυστύχημα όταν ο πρωθυπουργός είχε προγραμματιστεί να εγκαινίαζε χθες στη Θεσσαλονίκη το κέντρο τηλεδιοίκησης- σηματοδότησης σιδηροδρομικού δικτύου βόρειας Ελλάδας, το οποίο «μάλλον υπάρχει μόνο στα χαρτιά».

Στο ίδιο μήκος κύματος, στην αξιωματική αντιπολίτευση δίνουν έμφαση στις καταγγελίες που είχαν κάνει και μέσω του αρμόδιου τομεάρχη Μεταφορών, Νίκου Παππά, καθώς και των σιδηροδρομικών εδώ και πολύ καιρό και οι οποίες επανήλθαν με τραγικό τρόπο στην επικαιρότητα, καθώς και στην παραπομπή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο πριν 15 ημέρες περίπου επειδή δεν εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις που υπέχει δυνάμει της Οδηγίας που αφορά στη διαφάνεια των έργων στο δίκτυο σιδηροδρομικής υποδομής.

Υπενθυμίζουν, επίσης, ότι πριν ενάμισι μήνα είχε ψηφιστεί η σύσταση Εθνικού Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων, ο οποίος ωστόσο δεν έχει ακόμα στελεχωθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ