ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Παραιτήθηκε ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Παραιτήθηκε ο υπουργός Μεταφορών Κώστας Καραμανλής
Με αυτόν τον τρόπο, ο ίδιος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για το δυστύχημα στα Τέμπη, ως αρμόδιος υπουργός Μεταφορών EUROKINISSI / ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής μετά τη σιδηροδρομική τραγωδία με τους 36 νεκρούς στα Τέμπη. Με αυτόν τον τρόπο, ο ίδιος ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για το δυστύχημα, ως αρμόδιος υπουργός.

Νωρίτερα ο κ. Καραμανλής είχε εμφανιστεί έντονα συναισθηματικά φορτισμένος στο σημείο της τραγωδίας.

Ολόκληρη η δήλωση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή:

«Μόλις τώρα γύρισα από το σημείο της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη. Ο πόνος είναι ανείπωτος.

Είναι γεγονός ότι παραλάβαμε τον ελληνικό σιδηρόδρομο σε κατάσταση που δεν ταιριάζει στον 21ο αιώνα. Σε αυτά τα 3,5 χρόνια, κάναμε κάθε προσπάθεια για να βελτιώσουμε αυτή την πραγματικότητα. Δυστυχώς, οι προσπάθειες αυτές δεν ήταν αρκετές για να αποτρέψουν ένα τέτοιο δυστύχημα. Κι αυτό είναι πολύ βαρύ για όλους μας και για εμένα προσωπικά.

Όταν συμβαίνει κάτι τόσο τραγικό, δεν είναι δυνατόν να συνεχίζουμε σαν να μην συνέβη. Είμαι λίγα χρόνια στην πολιτική, αλλά θεωρώ απαραίτητο στοιχείο της Δημοκρατίας μας οι πολίτες της χώρας μας να εμπιστεύονται το πολιτικό σύστημα. Αυτό λέγεται πολιτική ευθύνη.

Γι’ αυτό το λόγο, δηλώνω την παραίτησή μου από τη θέση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών. Είναι αυτό που νιώθω καθήκον μου να πράξω ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν τόσο άδικα και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για τα διαχρονικά λάθη του ελληνικού κράτους και του πολιτικού συστήματος.

Μέσα από την καρδιά μου, εκφράζω για άλλη μια φορά την οδύνη μου και τη συμπαράστασή μου στις οικογένειες των θυμάτων».

Δείτε όλες τις τελευταίες εξελίξεις για τη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη στο liveblog του CNN Greece

ΣΥΡΙΖΑ για παραίτηση Καραμανλή: Δεν θα αποφύγει ο Μητσοτάκης τη συζήτηση

Ακόμη πιο επιτακτική χαρακτηρίζει τη συζήτηση για τα αίτια της τραγωδίας στα Τέμπη ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την παραίτηση του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών, Κώστα Καραμανλή.

Διευκρινίζει ωστόσο, πως η συζήτηση αυτή θα γίνει στην ώρα της και όχι την ώρα του πένθους.

Σε κάθε περίπτωση αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα αποφύγει τη συζήτηση για τα αίτια της τραγωδίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ