ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Από τον φράχτη στα νησιώτικα σπίτια και ολίγος… μιθριδατισμός

Εκλογές 2023: Από τον φράχτη στα νησιώτικα σπίτια και ολίγος… μιθριδατισμός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η πολιτική κόντρα μεταξύ των δύο μεγάλων μονομάχων καλά κρατεί και φαίνεται ότι αρχίζει να διευρύνει τις θεματικές της. Τις προηγούμενες μέρες την αντιπαράθεση μονοπόλησε το θέμα του φράχτη στον Έβρο, αλλά το Σαββατοκύριακο το ενδιαφέρον στράφηκε γύρω από τα σπίτια των πολιτικών σε νησιά του Αιγαίου, αλλά και στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας Μιθριδάτη από τον ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τις αποκαλύψεις για το σπίτι του τομεάρχη διαφάνεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάρο ο Γιάννης Ραγκούσης, σήκωσε το γάντι και κάλεσε τον πρωθυπουργό να φέρει στη δημοσιότητα στοιχεία για το σπίτι που διαθέτει η οικογένειά του στην Τήνο

Το κυβερνών κόμμα με ανακοίνωσή του διευκρίνισε ότι το ακίνητο δεν ανήκει στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά στη σύζυγό του, ενώ επαναλαμβάνει τις αιχμές κατά του Γιάννη Ραγκούση αναφέροντας ότι «Δεν χτίστηκε με χρήματα του ΟΕΚ για «κοινωνικούς λόγους».

Ν ΝΔ έκανε λόγο για αντιπερισπασμό από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζει ότι «η κοινωνία απαιτεί απαντήσεις».

«Σήμερα που ο κ. Ραγκούσης απάντησε και έδωσε όλα τα περιουσιακά του στοιχεία στη δημοσιότητα, περιμένουμε το ίδιο και από τον πρωθυπουργό, ιδίως μετά την αποκάλυψη για το εξοχικό της Τήνου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ

Η κόντρα, όπως ήταν αναμενόμενο δεν σταμάτησε εκεί. ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε και σε ανακοίνωσή του υποστήριξε ότι«Το ερώτημα είναι αν ο πρωθυπουργός θα δώσει στη δημοσιότητα τα περιουσιακά στοιχεία του και όλα τα στοιχεία για την ενοικίαση της βίλας της Τήνου. Ο κ. Μητσοτάκης, μην έχοντας απαντήσεις στα προβλήματα των πολιτών, ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία σερβίροντας ξαναζεσταμένο φαγητό για το σπίτι του κ. Ραγκούση στη Πάρο», τονίζει στην ανακοίνωση του, σχολιάζοντας ότι «μάλλον δεν ήταν και πολύ καλή ιδέα, ειδικά για τον κ. Μητσοτάκη».

Το κλίμα με επίκεντρο τις ιδιοκτησίες σε νησιά του Αιγαίου αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες, καθώς φαίνεται ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποφασίσει να προβάλλουν ανάλογα θέματα, ώστε να αποδομήσουν οποιοδήποτε ηθικό πλεονέκτημα του αντιπάλου τους.

Μια ανακοίνωση υποψηφιότητας έβαλε επίσης «φωτιά« στην πολιτική αντιπαράθεση. Ο Αλέξης ανακοίνωσε την υποψηφιότηταςτου γνωστού καλλιτέχνη «Μιθριδάτη» με τον ΣΥΡΙΖΑ στον Νότιο Τομέα της Αθήνας,

Άμεσα αντέδρασε η ΝΔ, κάνοντας λόγο για ομοφοβικές και σεξιστικές αναρτήσεις του ράπερ ζητώντας παράλληλα την αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια.

Σε ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα ανέφερε: «O κ. Τσίπρας ανακοίνωσε με πανηγυρικό τόνο χθες την υποψηφιότητα του Μιθριδάτη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ επιβραβεύοντας τη στράτευση του εδώ και καιρό κάτω από τις κομματικές του σημαίες» αναφέρει η ΝΔ. Για τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ προφανώς είναι αδιάφορες οι ομοφοβικές και οι χυδαία σεξιστικές αναφορές του Μιθριδάτη αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι στον ΣΥΡΙΖΑ πάντα υπάρχει χώρος για τέτοιες συμπεριφορές. Ισχύει το ίδιο και για τον Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ; Θα ζητήσει την αποπομπή του από τα ψηφοδέλτια ή ενόψει εκλογών θα κάνει τα "στραβά μάτια"';

Στην κόντρα παρενέβη ο ίδιος ο καλλιτέχνης αναφέροντας σε ανάρτησή του στο Twitter ότι πάντα υπερασπιζόταν τα δικαιώματα των γυναικών, των ΛΟΑΤΚΙ και κάθε ανθρώπου γενικότερα.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Μιθριδάτη:

Έχω πολλά χρόνια έκθεσης στις πλάτες μου αγαπητοί μου και ο κόσμος με έχει κρίνει ήδη. Ξέρει πως πάντοτε υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των γυναικών, των ΛΟΑΤΚΙ και κάθε ανθρώπου γενικότερα. Πάντα θα είμαι κόντρα στους διαχωρισμούς, τις διακρίσεις και τις στερεοτυπίλες».

Η ΝΔ επανήλθε αναφέροντας ότι «δεν χρειάζονται ούτε ανακοινώσεις, ούτε δηλώσεις εκ των υστέρων από τον Μιθριδάτη. Οι αναρτήσεις του μιλούν από μόνες τους κι αναπαράγουν τις χειρότερες ομοφοβικές και σεξιστικές «στερεοτυπίλες».

Τα κομματικά επιτελεία και κυρίως οι πολιτικοί αρχηγοί αναμένεται μέσα στις επόμενες μέρες να ανακοινώσουν και τα εναπομείναντα ψηφοδέλτια. Το ενδιαφέρον πάντα στρέφεται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας, όπου εκεί «στεγάζονται» κατά κανόνα τα μεγάλα ονόματα, οι εκπλήξεις. Αν διατηρηθεί η παράδοση των τελευταίων μηνών η κόντρα θα παραμείνει ενεργή ως προς την επιλογή των προσώπων, καθώς έχει γίνει σχεδόν... παράδοση τα επιτελεία να «ξεσκονίζουν» το παρελθόν των υποψηφιότητων του αντιπάλου, αναζητώντας τα αδύναμα σημεία στα οποία μπορούν να στηρίξουν την αντιπολιτευτική τους τακτική.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ