ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Οι δεσμεύσεις Τσίπρα από το Περιστέρι για τους μικρομεσαίους

ΣΥΡΙΖΑ: Οι δεσμεύσεις Τσίπρα από το Περιστέρι για τους μικρομεσαίους
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας. Γ.Τ ΣΥΡΙΖΑ / ANDREA BONETI

Στη φορολογική ελάφρυνση των μεσαίων στρωμάτων αναμένεται να επικεντρωθεί ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη σημερινή (Τρίτη, στις 18.30, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου) παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία για την προστασία της πρώτης κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης και της αγροτικής γης.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν, επίσης, η τομεάρχης Οικονομικών, Έφη Αχτσιόγλου, ο τομεάρχης Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και συντονιστής οικονομικού κύκλου, Ευκλείδης Τσακαλώτος, η ομότιμη καθηγήτρια του ΕΚΠΑ και πρώην υπουργός, Λούκα Κατσέλη κι ο δικηγόρος και μέλος του Δ.Σ. του ΔΣΑ, Δημήτρης Λυρίτσης.

Στη συζήτηση που θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Κώστας Λασκαράτος θα έχουν την δυνατότητα να παρέμβουν εκπρόσωποι κοινωνικών φορέων.

Επί της ουσίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα επιχειρήσει να αντιστρέψει το επιχείρημα της ΝΔ, πως ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να βάλει φόρους στους πολίτες.

Σε αυτό το πλαίσιο, θα υπενθυμίσει πως η κυβέρνησή του άφησε το χρέος 356 δισ. ευρώ και σήμερα έφτασε τα 400 δισ., ενώ το ιδιωτικό χρέος επί ημερών του ήταν 40 δισ. πιο χαμηλά από ό,τι είναι σήμερα.

«Πού πήγαν αυτά τα λεφτά;», θα αναρωτηθεί ο πρώην πρωθυπουργός, αναφερόμενος παραλλήλως στις δεσμεύσεις του κόμματός του.

Θα υποσχεθεί πως ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ θα έρθει όχι για να αυξήσει φόρους, αλλά για να αποκαταστήσει αδικίες, να στηρίξει τον κόσμο της εργασίας, να ελαφρύνει τη μεσαία τάξη, να προστατεύσει την πρώτη κατοικία, να καταργήσει το τέλος επιτηδεύματος, να θεσπίσει τον ακατάσχετο ειδικό λογαριασμό, να δώσει, εν τέλει, ανάσα στη μικρή και μεσαία επιχείρηση.

Ειδικότερα, ο κ. Τσίπρας θα υποσχεθεί νέο πλαίσιο ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους, με 120 δόσεις, διαγραφή μέρους της πανδημικής οφειλής και για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους με συγκεκριμένα κριτήρια, καθώς και κατάργηση του πτωχευτικού νόμου της ΝΔ γιατί «δεν γίνεται η χώρα μας σήμερα, για πρώτη φορά, να έχει χειρότερο πτωχευτικό από αυτόν που πρότεινε το ΔΝΤ το 2012- 2013».

Εμμέσως, εξάλλου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να θέσει κι ένα προγραμματικό πλαίσιο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ μέσα από τη δέσμευση για «κόκκινες» γραμμές που θα αφορούν την την προστασία της πρώτης κατοικίας, την κατάργηση των σχεδίων ιδιωτικοποίησης του νερού, την υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, την επαναφορά της 13ης σύνταξης κι όλα τα αναδρομικά στους συνταξιούχους.

Αναμένεται, επίσης, να τονίσει, προκειμένου να σταματήσει η ανακύκλωση της συζήτησης περί κυβέρνησης των ηττημένων, πως για να γίνουν όλα τα παραπάνω απαραίτητη προϋπόθεση είναι η καθαρή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στις εκλογές της απλής αναλογικής.

Μέχρι την Κεντρική Επιτροπή της Κυριακής, εξάλλου, αναμένεται να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο όχι μόνο για τις υποψηφιότητες, αλλά και για το κυβερνητικό πρόγραμμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ