ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στην Ελευσίνα για την υποδοχή των 39 διασωθέντων από το Σουδάν

Μητσοτάκης: Στην Ελευσίνα για την υποδοχή των 39 διασωθέντων από το Σουδάν
O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε το παρών στην άφιξη των 39 διασωθέντων από το Σουδάν στην Ελευσίνα, το βράδυ της Πέμπτης (27/04) / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ iN TIME

Παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε η άφιξη των 39 διασωθέντων από το Σουδάν στην Ελευσίνα, το βράδυ της Πέμπτης (27/04).

Ο πρωθυπουργός συνεχάρη τις ένοπλες για τις επιτυχείς επιχειρήσεις απεγκλωβισμού ενώ συνομίλησε και με μερικούς από τους διασωθέντες.

Ο πρωθυπουργός παρών κατά την άφιξη του C-130. / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ INTIME

Πρόκειται για 20 Έλληνες και 19 ξένους πολίτες οι οποίοι απεγκλωβίστηκαν από το Σουδάν και έφτασαν στην Ελλάδα με μεταγωγικό αεροσκάφος C-130, έπειτα από την τελευταία ελληνική επιχείρηση διάσωσης στην εμπόλεμη χώρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ελευσίνα. / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ INTIME
Ο πρωθυπουργός προέβη σε δηλώσεις. / ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ INTIME

Tους διασωθέντες που μεταφέρθηκαν από την αεροπορική βάση Wadi Seidna στην Ελλάδα, υποδέχθηκαν επίσης ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας.

Μητσοτάκης: «Συγχαίρω το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

«Θέλω να συγχαρώ το υπουργείο Εθνικής ‘Aμυνας αλλά και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων για την άρτια οργάνωση αυτής της σύνθετης αποστολής, πάντα σε συνδυασμό και με άλλες φίλες χώρες, καταφέραμε και επιστρέψαμε πίσω στην πατρίδα όσους συμπολίτες μας ήθελαν να φύγουν από την εμπόλεμη ζώνη» και συνέχισε:

«Η Ελληνική Πολιτεία οφείλει ανά πάσα στιγμή να φροντίζει για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών ασχέτως το που αυτοί βρίσκονται. Και εύχομαι η μεγάλη περιπέτεια στο Σουδάν να τελειώσει ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να επιστρέψουν με ασφάλεια στις εστίες τους. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, για ακόμη μια φορά μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους και φρόντισαν για την ολοκλήρωση αυτής της σύνθετης επιχείρησης» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Την επιχείρηση εκτέλεσαν στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, σε στενή συνεργασία και συντονισμό με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ και τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων του υπουργείου Εξωτερικών.

Το C-130 προσγειώθηκε στην αεροπορική βάση Ελευσίνας μετά τις 21:00.

Την όλη επιχείρηση εκκένωσης και διάσωσης παρακολούθησαν ζωντανά από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Χαρδαλιάς και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Με την έλευση του C-130, από στρατιωτικής πλευράς, η επιχείρηση εκκένωσης και διάσωσης στο Σουδάν έλαβε τέλος, όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ.

Το αεροσκάφος C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίαςείχε απογειωθεί νωρίτερα σήμερα από το Χαρτούμ, στο πλαίσιο επιχείρησης απεγκλωβισμού Ελλήνων πολιτών από το Σουδάν.

Αεροπλάνα της Πολεμικής Αεροπορίας που παραμένουν στην αεροπορική βάση του Ασουάν στη νότια Αίγυπτο είναι σε άμεση ετοιμότητα για να επιχειρήσουν εντός του Σουδάν, όπως ανέφερε ανακοίνωση του ΥΠΕΞ για την επιχείρηση απεγκλωβισμού των 39 ατόμων, επιβεβαιώνοντας την αποκάλυψη του CNN Greece ότι σχεδόν κάθε μισή ώρα ένα C-130 είναι έτοιμο να επιχειρήσει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ