ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημητρακόπουλος: Στις άμεσες προτεραιότητες της Καϊλή να επανέλθει στο ευρωκοινοβούλιο

Δημητρακόπουλος: Στις άμεσες προτεραιότητες της Καϊλή να επανέλθει στο ευρωκοινοβούλιο
Η πρώην Εύα Καϊλή European Parliament via AP

Να επιστρέψει στα καθήκοντά της και το ευρωκοινοβούλιο, σκοπεύει η Εύα Καϊλή, που κατηγορείται για την υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο QatarGate, σύμφωνα με το συνήγορό της, Μιχάλη Δημητρακόπουλο.

Ο γνωστός δικηγόρος, σε γραπτή δήλωσή του προς τους Έλληνες ανταποκριτές στις Βρυξέλλες, ανέφερε πως η κ.Καϊλή αναμένεται να ζητήσει να βγάλει το ηλεκτρονικό βραχιολάκι, το επόμενο χρονικό διάστημα.

Εύα Καϊλή: Μετά το Qatar Gate, αντιμέτωπη και με νέα έρευνα για απάτη

Παράλληλα όπως σημείωσε «στις άμεσες προτεραιότητες της είναι να επανέλθει στα καθήκοντά της στο ευρωκοινοβούλιο».

«Η κυρία Εύα Καϊλή προτίθεται το επόμενο χρονικό διάστημα να ζητήσει την αφαίρεση του ηλεκτρονικού μπρασελέ επιτήρησης. Επίσης στις άμεσες προτεραιότητες της είναι να επανέλθει στα καθήκοντά της στο ευρωκοινοβούλιο. Υπάρχουν στοιχεία, που δεν είναι ακόμα γνωστά στην κοινή γνώμη που ενισχύουν την αθωότητά της» συμπληρώνει ο κ. Δημητρακόπουλος.

Ελεύθεροι χωρίς ηλεκτρονικό βραχιολάκι Ταράμπελα και Τζόρτζι

Ελεύθεροι αφέθηκαν την Τρίτη (9/5), ο Βέλγος ευρωβουλευτής Μαρκ Ταραμπέλα και ο Φραντσέσκο Τζόρτζι, υπό όρους και χωρίς ηλεκτρονικό βραχιολάκι, που κατηγορούνται για την υπόθεση διαφθοράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Qatar Gate.

Υπενθυμίζεται ότι σε κατ'οίκον περιορισμό και με ηλεκτρονική επιτήρηση εξακολουθούν να βρίσκονται ο εγκέφαλος της υπόθεσης, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και σύντροφος του Τζόρτζι , Εύα Καϊλή.

Την απελευθέρωση υπό όρους των δύο κατηγορούμενων ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία Βρυξελλών, σύμφωνα με το βελγικό Τύπο.

Η βελγική εισαγγελία επισημαίνει ότι «δεν είναι πλέον δικαιολογημένη η προληπτική κράτηση» των Μ. Ταραμπέλα και Φ. Τζόρτζι, οι οποίοι δε χρειάζεται πλέον να φορούν ηλεκτρονικό βραχιολάκι παρακολούθησης και θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα.

Την απελευθέρωσή τους υπό όρους αποφάσισε ο ανακριτής Μισέλ Κλεζ και η ομοσπονδιακή εισαγγελία ενέκρινε την απόφαση αυτή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ