ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η αγκαλιά που στοιχίζει δημοσκοπικά στον ΣΥΡΙΖΑ - Οι σκληρές επιλογές της επόμενης ημέρας

Η αγκαλιά που στοιχίζει δημοσκοπικά στον ΣΥΡΙΖΑ - Οι σκληρές επιλογές της επόμενης ημέρας
Από τη διακαναλική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ/ Andrea Bonetti

Η αγκαλιά του Αλέξη Τσίπρα στην Καλαμάτα στον 15χρονο διασωθέντα του ναυαγίου φαίνεται πως στοιχίζει δημοσκοπικά στον ΣΥΡΙΖΑ.

Το αφήγημα του κόμματος περί προστασίας κάθε ανθρώπινης ζωής δεν συγκινεί το εκλογικό σώμα, σύμφωνα με δημοσκοπήσεις που έχουν και στην Κουμουνδούρου, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το CNN Greece.

Γι’ αυτό και στην τελευταία στροφή πριν τις κάλπες η έμφαση θα δοθεί στο ΕΣΥ, στην ακρίβεια, στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, αλλά και στη διαχείριση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Ιδιαίτερη σημασία έχει και η απάντηση που έδωσε στο CNN Greece κατά τη διακαναλική συνέντευξη της Κυριακής ο κ. Τσίπρας για την επόμενη ημέρα στο ΣΥΡΙΖΑ και η αναφορά του πως «όταν ξημερώσει η Δευτέρα θα τα συζητήσουμε όλα με μεγαλύτερη άνεση, επάρκεια και συντεταγμένα».

Οι πληροφορίες μας, μάλιστα, θέλουν τον πρώην πρωθυπουργό να θέτει σκληρές επιλογές ενώπιον των οργάνων του κόμματος, με βασικότερους αποδέκτες την εσωκομματική αντιπολίτευση.

Για την προσέλκυση, εξάλλου, του 60% περίπου που δεν ψήφισε ΝΔ στις 21 Μαΐου θα παλέψει ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι εμφανής και η αλλαγή ρητορικής του Αλέξη Τσίπρα μετά το ναυάγιο της Πύλου, ο οποίος δίνει πλέον το στίγμα μιας ξεκάθαρης ιδεολογικής μάχης ως ο κατ' εξοχήν εκπρόσωπος της Αριστεράς - Κεντροαριστεράς στη χώρα.

Και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει τις προσεχείς ημέρες να προσεταιριστεί τις αριστερές ψήφους που έχουν διαχυθεί σε μικρότερα κόμματα είτε με ελπίδες εισόδου στη Βουλή είτε όχι.

«Υπάρχει ένα 15% των πολιτών που ψήφισαν αριστερά κόμματα το Μάιο. Αυτούς προσπαθούμε να προσεγγίσουμε», μας αναφέρουν χαρακτηριστικά ανώτερες κομματικές πηγές.

Στο ίδιο μήκος κύματος, θα επιχειρήσουν στην Κουμουνδούρου να προσελκύσουν στην κάλπη πολίτες που απείχαν από την προηγούμενη εκλογική διαδικασία, καθώς κι εκείνους που επέλεξαν τελευταία στιγμή πριν ένα μήνα, επηρεαζόμενοι τότε από την «επικαιρότητα Κατρούγκαλου».

Στο μεταξύ, ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί σήμερα Δεύτερα στα Γιάννενα όπου θα μιλήσει στις 19.30 στην πλατεία Μαβίλη, ενώ αύριο θα περιοδεύσει σε Χανιά και Ηράκλειο.

Από τη στιγμή, εξάλλου, που το θέμα της Ροδόπης δεν φαίνεται να φεύγει από την προεκλογική επικαιρότητα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν αποκλείεται να επισκεφθεί το νομό προς τα τέλη της εβδομάδας.

Ιδίως, μάλιστα, μετά την αποκάλυψη που έκανε στη διακαναλική περί «στρατευμένου» στο προξενείο της Τουρκίας στη Ροδόπη υποψήφιου της ΝΔ σύμφωνα με το έγγραφο της ΕΥΠ που του εστάλη από το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ