ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μητσοτάκη με Ομπάμα στην Αθήνα - Τι συζήτησαν

Συνάντηση Μητσοτάκη με Ομπάμα στην Αθήνα - Τι συζήτησαν
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Μπάρακ Ομπάμα κατά τη συνάντησή τους στην Αθήνα Γραφείο Τύπου ΝΔ/Δημήτρης Παπαμήτσος

Με τον Μπάρακ Ομπάμα συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Αθήνα, καθώς ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ βρίσκεται στη χώρα μας για διακοπές με την οικογένειά του. 

«Ήταν χαρά μου να συζητώ με τον Μπάρακ Ομπάμα στην Αθήνα. Οι κοινές μας αξίες, που αναδεικνύονται λίγο περισσότερο εδώ, στη γενέτειρα της δημοκρατίας, αποτέλεσαν τη βάση της συζήτησης σχετικά με τις ορατές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν η κοινωνία και η νεολαία. Ανυπομονώ να συναντηθούμε ξανά σύντομα», έγραψε στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

23-06-22_0001__DPC5517.jpg
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Μπάρακ Ομπάμα κατά τη συνάντησή τους στην ΑθήναΓραφείο Τύπου ΝΔ/Δημήτρης Παπαμήτσος

Στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος απόψε ο Ομπάμα

Σήμερα ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ θα συμμετάσχει στο Συνέδριο για την Ψυχική Υγεία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος «SNF Nostos Conference» στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Εκεί θα συνομιλήσει επί σκηνής με τον πρόεδρο του Ιδρύματος, Ανδρέα Δρακόπουλο. Σημειώνεται ότι το Ίδρυμα Νιάρχος έχει υποστηρίξει τόσο την κατασκευή του Προεδρικού Κέντρου Ομπάμα στο Σικάγο, όσο και την υλοποίηση του προγράμματος «Obama Foundation Leaders».

Είναι η δεύτερη φορά που ο Μπαράκ Ομπάμα επισκέπτεται το Κέντρο Πολιτισμού, μετά την τελευταία διεθνή επίσκεψή του στο πλαίσιο της διακυβέρνησής του το 2016, οπότε είχε εκφωνήσει από το βήμα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής μια ομιλία - ορόσημο για το ιδεώδες της Δημοκρατίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ