ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δέσμευση Τασούλα προς τον ΣΥΡΙΖΑ για τα έδρανα των Σπαρτιατών

Δέσμευση Τασούλα προς τον ΣΥΡΙΖΑ για τα έδρανα των Σπαρτιατών
EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Διαβεβαιώσεις ότι θα προχωρήσει σε κάθε ενέργεια για να λυθεί το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τη χωροταξία των εδράνων της Βουλής σε ό,τι αφορά στους Σπαρτιάτες, έδωσε ο Κώστας Τασούλας.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ μετά από επικοινωνία που είχε χθες βράδυ αλλά και σήμερα το πρωί με την Όλγα Γεροβασίλη και τον νέο πρόεδρο της κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τασούλας δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε κάθε ενέργεια για να λυθεί το θέμα που έχει δημιουργηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι οι 12 βουλευτές των Σπαρτιατών τοποθετήθηκαν στα λεγόμενα ορεινά έδρανα πίσω από εκείνα του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Άμεσα η Όλγα Γεροβασίλη συνομίλησε με τον Κώστα Τασούλα για να διαμαρτυρηθεί, ενώ και ο νέος επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σωκράτης Φάμελος έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο της Βουλής κάνοντας λόγο για απαράδεκτη και πρωτοφανή ενέργεια.

Θέση πήρε και ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ανέφερε πως κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο, δεν έχει γίνει ποτέ σε όλο τον κόσμο και σε όλα τα Κοινοβούλια από τη Γαλλική Επανάσταση και μετά οπότε και χωρίστηκαν τα έδρανα που καταλαμβάνουν τα κόμματα με ιδεολογικά χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες κανένα κόμμα δεν ήθελε δίπλα του τους Σπαρτιάτες, ενώ οι ίδιοι δεν ήθελαν να καταλάβουν τα έδρανα που προορίζονταν για αυτούς, καθώς στο παρελθόν κάθονταν εκεί οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι το αίτημα του προέδρου των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα να τοποθετηθούν οι βουλευτές του στις μπροστινές σειρές των εδράνων, ως 5ο κόμμα απορρίφθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ