ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Ενημέρωση Μηταράκη στον Οικονόμου στην τελετή παράδοσης - παραλαβής

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Ενημέρωση Μηταράκη στον Οικονόμου στην τελετή παράδοσης - παραλαβής
Τον Γιάννη Οικονόμου υποδέχθηκε ο απερχόμενος Υπουργός, Νότης Μηταράκης στην τελετή παράδοσης - παραλαβής του Υπ. Προστασίας του Πολίτη

Τα νέα του καθήκοντα ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, τον οποίο υποδέχθηκε ο απερχόμενος Υπουργός, Νότης Μηταράκης.

Ο κ. Μηταράκης ενημέρωσε αναλυτικά τον κ. Οικονόμου για τις προτεραιότητες δράσης που έχουν τεθεί από την πολιτική ηγεσία και την Ελληνική Αστυνομία, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας από τα σύνορα έως και την κάθε γειτονιά της χώρας μας, καθώς και για τα έργα των οποίων η πραγμάτωση έχει ήδη ξεκινήσει.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Υφυπουργός Κώστας Κατσαφάδος και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος.

Ο νέος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που έδειξε ακόμη μία φορά στο πρόσωπό μου. Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη είναι ένα κρίσιμο Υπουργείο, μιας και η ασφάλεια και η προστασία αποτελούν ζητούμενα των καιρών και απαίτηση της κοινωνίας. Θα δουλέψουμε με προσήλωση στην καθημερινότητα και τις ανάγκες των πολιτών».

Η παραίτηση

Την παραίτησή του υπέβαλε στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή 28/7, ο Νότης Μηταράκης.

Όπως έγινε γνωστό από το Μαξίμου, ο Νότης Μηταράκης επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους και έτσι, η παραίτησή του έγινε αποδεκτή. Τη θέση του ανέλαβε ο Γιάννης Οικονόμου, ενώ στη θέση του ως Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με αρμοδιότητα τα ζητήματα Αθλητισμού, τοποθετείται ο βουλευτής Κυκλάδων, Γιάννης Βρούτσης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ