ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Είναι επίσημο: Ο Νίκος Χαρδαλιάς υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη ΝΔ

Είναι επίσημο: Ο Νίκος Χαρδαλιάς υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη ΝΔ
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / Eurokinissi - Φωτογραφία αρχείου

Ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι -και επίσημα πλέον- ο «εκλεκτός» της Νέας Δημοκρατίας για την Περιφέρεια Αττικής, κατόπιν σχετικής απόφασης του πρωθυπουργού και προέδρου της γαλάζιας παράταξης Κυριάκου Μητσοτάκη.  

Η επιλογή Χαρδαλιά ήρθε λίγες μέρες μετά το «μοιραίο» χορό του περιφερειάρχη Αττικής στο Ζάππειο, που προκάλεσε τη δυσαρέσκεια του Κυριάκου Μητσοτάκη. Επαφή μεταξύ Περιφερειάρχη και πρωθυπουργού δεν υπήρξε, αν και οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Γιώργος Πατούλης θα την επεδίωκε.

Το όνομα του Νίκου Χαρδαλιά είχε πέσει στο τραπέζι μαζί με το όνομα του δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον κ. Μητσοτάκη όπου συζήτησε μαζί του όλες τις παραμέτρους αλλά και τους κινδύνους μιας νέας υποψηφιότητας με τη γαλάζια σφραγίδα.

Ο κ. Παπανικολάου στάθμισε όλα τα γεγονότα αλλά ήταν έντονα προβληματισμένος. Έτσι η υποψηφιότητα του ναυάγησε κάνοντας την επιλογή Χαρδαλιά σχεδόν μονόδρομο.

Στο Μαξίμου πάντως δε θεωρούν την επιλογή Χαρδαλιά ως «αναγκαστική», καθώς πιστεύουν ότι είναι πολλά τα πλεονεκτήματά του απέναντι σε οποιονδήποτε υποψήφιο. Η θητεία του στην Πολιτική Προστασία, που τον έκανε αναγνωρίσιμο, αλλά δημιούργησε και την πεποίθηση ότι είναι αποτελεσματικός. Στα θετικά του επίσης πιστώνεται ότι προέρχεται από τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού χρημάτισε επί 12 χρόνια Δήμαρχος Βύρωνα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ