ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο γρίφος της Περιφέρειας Αττικής: Εκτός κάδρου ο Παπανικολάου - Η παράμετρος Χαρδαλιά

Ο γρίφος της Περιφέρειας Αττικής: Εκτός κάδρου ο Παπανικολάου - Η παράμετρος Χαρδαλιά
Ο Νίκος Χαρδαλιάς με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Εντείνονται οι διεργασίες για το πρόσωπο που θα κατέβει υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στην Περιφέρεια Αττικής, στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η μη στήριξη του Γιώργου Πατούλη θεωρείται δεδομένη, ενώ πληροφορίες επιμένουν ότι ο υφυπουργός Άμυνας Γιώργος Χαρδαλιάς, είναι εκείνος που προκρίνεται από το Μαξίμου, με ορισμένους μάλιστα να κάνουν λόγο για προβάδισμα στην κούρσα.

Τα σενάρια αυτά μάλιστα ενίσχυσε ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι το απόγευμα της Κυριακής, ο Υφυπουργός Άμυνας, μετέβη στο Μαξίμου επιστρέφοντας από τα στρατόπεδα τα οποία επισκέφθηκε για να επιθεωρήσει τα συστήματα πυρασφάλειας και είχε συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας, Σταύρο Παπασταύρου και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκο.

Το ζεϊμπέκικο του Γιώργου Πατούλη, ήταν όπως όλα δείχνουν η θρυαλλίδα των εξελίξεων για τις αποφάσεις του Μαξίμου αναφορικά με την Περιφέρεια Αττικής.

Η πρόδηλη δυσαρέσκεια για το επικοινωνιακό φάουλ του Περιφερειάρχη, που εν μέσω πυρκαγιών έδωσε το «παρών» σε κοινωνική εκδήλωση, αλλά και η συγγνώμη μέσω social media, η οποία δεν φάνηκε να κρίνεται επαρκής στο κυβερνητικό επιτελείο, έδωσαν το στίγμα ότι οι ζυμώσεις για το γαλάζιο χρίσμα στην μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας είχαν ήδη αρχίσει.

Η χθεσινή επίσκεψη του δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου Παπανικολάου στο Μαξίμου, η συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, αλλά και το γεγονός ότι θεωρείται από τα πετυχημένα στελέχη στην αυτοδιοίκηση, δημιούργησε αρχικά την εντύπωση, αν όχι τη βεβαιότητα, ότι αυτός είναι το πρόσωπο που προκρίνεται για τη θέση.

Ωστόσο τα σχετικά σενάρια έκλεισε ο ίδιος λίγο νωρίτερα ανακοινώνοντας πως θα είναι εκ νέου υποψήφιος για το Δήμο Γλυφάδας, βγάζοντας το όνομά του από την κούρσα των υποψηφίων για την Περιφέρεια Αττικής.

«Με όλη μου την αγάπη. Για την πόλη μας και για τους ανθρώπους της. Για όσα ζήσαμε. Για όλα αυτά που πετύχαμε. Για αυτά που έρχονται. Λαμβάνω την τιμή να θέσω στην κρίση σας την υποψηφιότητά μου για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου ως επικεφαλής του συνδυασμού "Η Γλυφάδα μας"» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανικολάου.

Από την πλευρά Πατούλη, κύκλοι του νυν Περιφερειάρχη ανέφεραν πως «η ενόχληση του πρωθυπουργού ήταν δικαιολογημένη. Δεν μπορεί όμως για ένα λάθος, το οποίο αναγνώρισε και ζήτησε συγνώμη ο κ. Πατούλης να τεθούν σε κίνδυνο όσα επιτεύχθηκαν και η επόμενη μέρα της περιφέρειας Αττικής».

Κατόπιν αυτών και με δεδομένο ότι ο πρωθυπουργός έχει ξεκαθαρίσει, με αφορμή και την περίπτωση Μηταράκη, ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί ολιγωρίες εν μέσω κρίσεων και συμπεριφορές που προκαλούν τους πολίτες, η μη στήριξη στον κ. Πατούλη και η αναζήτηση νέου υποψηφίου θεωρείται δεδομένη.

Στο πλαίσιο αυτό το όνομα του υφυπουργού Άμυνας Νίκου Χαρδαλιά - ο οποίος εξάλλου από τις θέσεις που κατείχε μέχρι σήμερα έχει κληθεί και έχει αντιμετωπίσει επαρκώς δύσκολες καταστάσεις - έχει μπει για τα καλά στη λίστα του Μαξίμου με τους υποψήφιους για την Περιφέρεια, με ορισμένους μάλιστα να επιμένουν πως πρόκειται για την επικρατέστερη επιλογή του πρωθυπουργού.

Ωστόσο δεν αποκλείεται την τελευταία στιγμή να υπάρξουν εκπλήξεις και με άλλα πρόσωπα που θα μπορούσαν να είναι υποψήφιοι για την Περιφέρεια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ