ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήμαρχος Πάρου: Υπάρχουν παραλίες όπου κάποιοι επιχειρηματίες αυθαιρετούν

Δήμαρχος Πάρου: Υπάρχουν παραλίες όπου κάποιοι επιχειρηματίες αυθαιρετούν
Unsplash

Πολίτες δίνουν τη μάχη κόντρα στην παράνομη κατάληψη παραλιών, διεκδικώντας την ελεύθερη πρόσβαση σε αυτές. Πρόκειται για το «Κίνημα της Πετσέτας», που ξεκίνησε από την Πάρο, προκάλεσε μέχρι και εισαγγελική παρέμβαση και το οποίο αναμένεται να εξαπλωθεί και σε άλλα ελληνικά νησιά.

Ο δήμαρχος Πάρου, Μάρκος Κωβαίος, έδωσε τη δική του απάντηση στο συγκεκριμένο «κίνημα», αλλά και για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί.

Μιλώντας για τη νομοθεσία που είναι συγκεκριμένη και την ΚΥΑ που βγαίνει κάθε τρία χρόνια και ρυθμίζει τις σχέσεις μεταξύ Δήμων και Κτηματικής Υπηρεσίας που είναι ο ιδιοκτήτης των παραλιών ο κ. Κωβαίος δήλωσε ότι οι παραλίες ανήκουν στο υπουργείο Οικονομικών.

«Υπάρχουν πάρα πολλές παραλίες οι οποίες είναι καταπληκτικές, που είναι ελεύθερες. Υπάρχουν παραλίες που είναι πάρα πολύ καλοί επαγγελματίες αλλά υπάρχουν και κάποιες παραλίες όπου κάποιοι επιχειρηματίες αυθαιρετούν» δήλωσε ο κ. Κωβαίος.

Όπως είπε μόνη αρμοδιότητα των δήμων είναι μέχρι τον Ιούνιο να μαζέψουν τα παραστατικά ώστε να γίνουν συμβόλαια τα οποία θα υπογράψει η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.

Ο ίδιος έκανε λόγο για υποστελέχωση των υπηρεσίων και την ύπαρξη μόνο δύο δημοτικών αστυνομικών που έχουν κάνει ελέγχους σε όλες τις τουριστικές παραλίες.

Δε θα αφήσουμε καμία αυθαιρεσία να υπάρχει στο νησί μας

Αναφορικά με το εάν έχουν επιβληθεί πρόστιμα στους επιχειρηματίες που καταλαμβάνουν παράνομα τμήμα του αιγιαλού δήλωσε ότι έχουν ελεγχθεί και οι εκθέσεις (πραγματογνωμοσύνης) έχουν σταλεί στην Κτηματική Εταιρεία.

Όπως είπε αρκετοί επιχειρηματίες δεν έχουν λάβει ακόμα τις απαντήσεις από την Κτηματική Υπηρεσία που αργεί χαρακτηριστικά και έχουν βάλει τραπεζοκαθίσματα.

Ενέργεια που όπως παραδέχτηκε είναι αυθαίρετη.

«Το ευχάριστο είναι ότι χθες (1/8) η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έδωσε εντολή για έλεγχο. Αυτό σημαίνει ότι τα αντανακλαστικά της ελληνικής δικαιοσύνης λειτουργούν», σημείωσε.

Ο κ. Κωβαίος κατέληξε λέγοντας ότι «το πρόβλημα πραγματικά υπάρχει και είναι υπαρκτό. Θέλουμε να το λύσουμε και δεν θα αφήσουμε καμία αυθαιρεσία να υπάρχει στο νησί μας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ