ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ημέρα κρίσης για το ντιμπέιτ – Οι μομφές κατά Κασσελάκη, παίρνουν μπάλα τον Πολάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Ημέρα κρίσης για το ντιμπέιτ – Οι μομφές κατά Κασσελάκη, παίρνουν μπάλα τον Πολάκη
EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

«D- Day» για το αν θα γίνει τηλεμαχία στις 7 Σεπτεμβρίου μεταξύ των υποψήφιων προέδρων θεωρείται η σημερινή (01/09) στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως πληροφορείται το CNN Greece, Νίκος Παππάς και Στέφανος Τζουμάκας είναι υπέρ της διεξαγωγής ντιμπέιτ σε οποιαδήποτε μορφή.

Υπέρ είναι και ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος προτείνει να γίνει ελεύθερος διάλογος μεταξύ των υποψήφιων.

Από την άλλη, η Έφη Αχτσιόγλου είναι υπέρ αλλά με την προϋπόθεση πως θα δεχθούν και οι υπόλοιποι τη συμμετοχή τους, ο εξής ένας δηλαδή, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ο οποίος εμφανίζεται κι ο πιο αρνητικός για δύο λόγους: πρώτον, γιατί οι πυρκαγιές βρίσκονται ακόμα στην επικαιρότητα και, δεύτερον, γιατί φοβάται πως το ντιμπέιτ θα γίνει αφορμή ώστε να ξεκινήσει νέος γύρος εσωστρέφειας και μικροπολιτικής από τα ΜΜΕ με θύμα το ΣΥΡΙΖΑ.

Στο μεταξύ, με ασυντόνιστο ασκέρι μοιάζει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία εν αναμονή νέου προέδρου που θα επιχειρήσει να βάλει μια τάξη στο χάος.

Συζητήθηκε, άλλωστε, πολύ στους διαδρόμους της Βουλής κατά τη χθεσινή (31/08) προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τις πυρκαγιές η απουσία πολλών βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μεταξύ των οποίων και των υποψήφιων προέδρων που είναι κοινοβουλευτικοί.

Την ίδια ώρα, πυκνώνουν οι φωνές στο ΣΥΡΙΖΑ που αναρωτιούνται πόθεν έρχεται ο Στέφανος Κασσελάκης, από ποιους στηρίζεται και τι σχεδιάζει.

Η συχνότερη μομφή που ακούγεται και η πιο «αθώα» είναι πως δεν γνωρίζει την ελληνική Αριστερά και, ακόμα περισσότερο, την ελληνική πραγματικότητα γιατί απουσιάζει από τη χώρα πάνω από 20 χρόνια.

Στο «Game of Thrones», εξάλλου, που διεξάγεται στην Κουμουνδούρου η κομματική γραφειοκρατία πνέει φανερά μένεα κατά του Παύλου Πολάκη (και) λόγω της ανοιχτής του στήριξης στον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο βουλευτής Χανίων, μάλιστα, πιστεύει, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το CNN Greece, ότι ο επιχειρηματίας θα περάσει στο β’ γύρο, με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το τελικό αποτέλεσμα.

Είναι χαρακτηριστική, εξάλλου, η απομόνωση του κ. Πολάκη από συντρόφους του με τους οποίους μέχρι πρότινος διατηρούσε φιλική σχέση και η άρνησή του ακόμα και να ανταλλάξει «καλημέρα» μαζί τους.

Στο μεταξύ, εκνευρισμό προκαλεί στην Κουμουνδούρου και η στάση του Χρήστου Σπίρτζη, ο οποίος δήλωσε πως δεν θα λάβει μέρος στο συνέδριο και δεν θα ψηφίσει για πρόεδρο.

Κοινή συνισταμένη της κριτικής που δέχεται ο πρώην υπουργός είναι πως μολονότι ο Αλέξης Τσίπρας του είχε αναθέσει την εύρεση υποψηφιοτήτων νίκης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές εκείνος ολιγώρησε.

Για την ακρίβεια, κατηγορείται πως «δεν έκανε τίποτα εδώ κι ένα χρόνο κι επιχειρεί ηρωική έξοδο για να γλιτώσει την οφειλόμενη πολιτική απολογία του για τα μη πεπραγμένα του».

Όσον αφορά το συνέδριο του Σαββάτου και μολονότι έχει καθοριστεί το πρόγραμμά του- θα μιλήσουν μόνο οι πέντε υποψήφιοι πρόεδροι- δεν αποκλείεται να τεθούν διαδικαστικά ή και πιο ουσιαστικά ζητήματα που μπορεί να τινάξουν τη διαδικασία στον αέρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ