ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ενστάσεις Κασσελάκη – Τσακαλώτου για την αναβολή εκλογής προέδρου

ΣΥΡΙΖΑ: Ενστάσεις Κασσελάκη – Τσακαλώτου για την αναβολή εκλογής προέδρου
EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση εκπροσώπων των υποψηφίων για το θέμα της αναβολής της εκλογής προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως πληροφορείται το CNN Greece, υπέρ της αναβολής τάχθηκαν οι εκπρόσωποι του Νίκου Παππά και του Στέφανου Τζουμάκα (πρότεινε την ενεργοποίηση των οργανώσεων αλληλεγγύης του κόμματος για την έμπρακτη στήριξη στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας), αλλά και η Έφη Αχτσιόγλου.

Αντιθέτως, η πλευρά Κασσελάκη ζήτησε να προχωρήσει η εκλογική διαδικασία, να μην χαθεί χρόνος, να μεταβεί στη ΔΕΘ την ερχόμενη εβδομάδα ο νέος πρόεδρος και να αξιοποιηθεί ότι δεν θα πάει αυτό το Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το επιτελείο Τσακαλώτου στέκεται κάπου στη μέση, ζητώντας μία ή δύο ημέρες προθεσμία ώστε να επανεκτιμηθεί η κατάσταση στο πεδίο και να εξεταστεί αν είναι δυνατή η διενέργεια των εκλογών και στις πληγείσες περιοχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μας, εξάλλου, υπέρ της αναβολής του συνεδρίου τάσσονται κι ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Σωκράτης Φάμελλος (βρίσκεται στην Καρδίτσα), οι δύο γραμματείς, Ράνια Σβίγκου και Γιώργος Βασιλειάδης, καθώς και η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.

Όπως κι αν έχει, την τελική απόφαση θα λάβει το βράδυ της Πέμπτης η Πολιτική Γραμματεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ