ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Κανονικά οι εκλογές την Κυριακή - Επιμένουν για Φάμελλο στη ΔΕΘ το Σάββατο

ΣΥΡΙΖΑ: Κανονικά οι εκλογές την Κυριακή - Επιμένουν για Φάμελλο στη ΔΕΘ το Σάββατο
ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

Την προσεχή Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου, εκτός φυσικά νέου απροόπτου, θα διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, με το β’ γύρο, εφόσον χρειαστεί, να πραγματοποιείται στις 24 του μηνός.

Σε αυτό το χρονοδιάγραμμα έχουν συμφωνήσει και όλοι οι υποψήφιοι, με ερωτηματικό να παραμένουν κάποιες περιοχές της Θεσσαλίας όπου η κατάσταση παραμένει δύσκολη μετά την επέλαση του «Daniel», ιδίως στο Βόλο, στο Νότιο Πήλιο και στον Παλαμά Καρδίτσας.

Εκτιμάται, πάντως, πως και γι’ αυτές τις περιοχές θα βρεθεί κάποια λύση αφού τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά για κάτι διαφορετικό.

«Αν μεταθέσουμε εκ νέου τις εκλογές οι πολίτες, συνυπολογίζοντας τους δύο γύρους των αυτοδιοικητικών εκλογών του Οκτωβρίου, θα πρέπει να ψηφίζουν κάθε Κυριακή για ένα μήνα περίπου», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά στο CNN Greece άνθρωποι των επιτελείων των υποψηφίων.

Την ίδια ώρα, στην Κουμουνδούρου επιμένουν πως το πρόγραμμα στη ΔΕΘ του Σωκράτη Φάμελλου πρέπει να πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, όπως έχουν ενημερώσει τη διοίκησή της και μολονότι η τελευταία αποδέχθηκε να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αυτός που θα κλείσει τη διοργάνωση το προσεχές Σαββατοκύριακο.

Κομματικές πηγές χαρακτήριζαν στο CNN Greece προσβολή την πρόταση που τους έγινε χθες Δευτέρα από τη ΔΕΘ να βρεθεί σήμερα ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος άλλωστε θα βρίσκεται με κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ίδιες πηγές δεν άφηναν κανένα περιθώριο ανοιχτό για μετάθεση της παρουσίας Φάμελλου στη ΔΕΘ οποιαδήποτε άλλη ημέρα.

Επικαλούνται, μάλιστα, και τη σκληρή στάση που τηρούν και άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, ιδίως το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ.

Λόγω, πάντως, και των εκλογών της Κυριακής παράμενε άγνωστο και το ακριβές πρόγραμμα Φάμελλου στη Θεσσαλονίκη στην περίπτωση που αυτό πραγματοποιηθεί, αν δηλαδή θα περιόδευε στα περίπτερα της Έκθεσης, θα μιλούσε στους παραγωγικούς φορείς και θα παραχωρούσε συνέντευξη Τύπου ή αν κάτι από όλα αυτά δεν πραγματοποιείτο εξαιτίας έλλειψης χρόνου.

Περισσότερες πιθανότητες, ωστόσο, έχει ο ΣΥΡΙΖΑ να μην εκπροσωπηθεί φέτος στη ΔΕΘ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την "καθεστωτική νοοτροπία" Μητσοτάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ