ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κινδυνεύει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ και δείχνουν με το δάχτυλο τον Κασσελάκη

Κινδυνεύει η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ και δείχνουν με το δάχτυλο τον Κασσελάκη
Ο Στέφανος Κασσελάκης Image Online/ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Ελάχιστοι είναι εκείνοι στην Κουμουνδούρου που μπορούν να εγγυηθούν την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία την επομένη της εκλογής νέου προέδρου.

Προσωποποιούν, μάλιστα, αυτόν τον κίνδυνο περισσότερο στον Στέφανο Κασσελάκη από τη στιγμή που κι ο ίδιος όπου σταθεί κι όπου βρεθεί υπόσχεται πως θα τα αλλάξει όλα, ακόμα και το κτίριο όπου στεγάζεται το κόμμα.

Την ίδια ώρα, ο εξ Αμερικής ορμώμενος επιχειρηματίας προσπαθεί με κινήσεις όπως η επίσκεψή του στη Μακρόνησο και το σχετικό βίντεο που κυκλοφόρησε στα αγαπημένα του μέσα κοινωνικής δικτύωσης να αμβλύνει την εικόνα του «εξωτικού φρούτου» για την Αριστερά που του προσάπτουν και σύντροφοί του.

Σε αυτό το πλαίσιο, φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις που κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία πως ενισχύεται η υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου, η οποία κερδίζει και ψηφοφόρους του Ευκλείδη Τσακαλώτου οι οποίοι φοβούνται άλωση του κόμματος από τον κ. Κασσελάκη, τον οποίο θεωρούν άσχετο με την ελληνική Αριστερά, την ιστορία και τις θέσεις της.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυρία Αχτσιόγλου προηγείται με διαφορά στην παράσταση νίκης, στοιχείο που αν μη τι άλλο δημιουργεί πολιτικό κλίμα.

Όπως κι αν έχει, θεωρείται βέβαιο ότι ο κ. Τσακαλώτος θα στηρίξει την κυρία Αχτσιόγλου στο β’ γύρο ή το αντίστροφο όποιος κι αν είναι ο ανθυποψήφιός τους.

Προς μποϊκοτάρισμα της ΔΕΘ ο ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα, στο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως καταλήγουν οριστικώς σε μποϊκοτάρισμα της φετινής ΔΕΘ από τη στιγμή που η διοίκησή της δεν συναινεί στο αίτημά τους για ομιλία του Σωκράτη Φάμελλου στους παραγωγικούς φορείς το ερχόμενο Σάββατο.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, μάλιστα, ο οποίος χθες περιόδευσε μαζί με δύο κλιμάκια της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Θεσσαλία, δεν πρόκειται ούτε καν να επισκεφθεί τα περίπτερα της Έκθεσης.

Έτσι κι αλλιώς, πάντως, από τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναμένεται να έχει πρόεδρο νωρίτερα από τις 24 Σεπτεμβρίου και οι βουλευτικές εκλογές έγιναν μόλις πριν τρεις μήνες η αντιδικία με τη ΔΕΘ συνιστά μια πολύ βολική δικαιολογία για την υποβάθμιση της πολιτικής της σημασίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ