ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο πρώτος αυτή την Κυριακή θα είναι και πρώτος στο β’ γύρο»

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο πρώτος αυτή την Κυριακή θα είναι και πρώτος στο β’ γύρο»
Ψηφοφορία κατά τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ το 2022 ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME NEWS

«Ο πρώτος αυτή την Κυριακή θα είναι και πρώτος στο β’ γύρο».

Σε αυτή την εκτίμηση, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το CNN Greece, καταλήγουν αρκετοί στο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία ενόψει του α’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών.

Καταλήγουν, μάλιστα, σε αυτό το συμπέρασμα ακόμα και αν η διαφορά μεταξύ των δύο πρώτων είναι μικρή και αυτό γιατί πιστεύουν ότι θα έχει δημιουργηθεί παράσταση νίκης γι’ αυτόν που λάβει τις περισσότερες ψήφους στις 17 Σεπτεμβρίου ενόψει της τελικής μάχης της 24ης του μηνός.

Δεν υπάρχει, ωστόσο, ούτε ένας από όσους έχουμε συνομιλήσει στην Κουμουνδούρου που να προκαταλαμβάνει πόσα μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης- παλιά κι όσα εγγραφούν πάνω από την κάλπη- θα ψηφίσουν.

Δεν υπάρχει, πάντως, διάχυτη αισιοδοξία, αφού οι πιο «μεγαλεπήβολοι» θα είναι ευχαριστημένοι με το να ψηφίσουν μόλις οι μισοί από τους 172.000 που ψήφισαν το Μάιο του 2022.

Οι περισσότεροι συγκλίνουν σε έναν αριθμό κοντά στις 50.000, ενώ δεν λείπουν και οι πιο απαισιόδοξοι που κάνουν λόγο για ακόμα μικρότερη συμμετοχή.

Την ίδια ώρα, δίνουν και παίρνουν οι διαρροές και των επιτελείων των υποψηφίων για τις εκτιμήσεις ψήφου που έχουν στη διάθεσή τους και οι οποίες, σε αδρές γραμμές, δίνουν μάχη επικράτησης ανάμεσα στην Έφη Αχτσιόγλου και στον Στέφανο Κασσελάκη.

Από τη στιγμή, ωστόσο, που το εκλογικό σώμα είναι τόσο ρευστό αυτές οι διαρροές περισσότερο κλίμα θέλουν να δημιουργήσουν παρά να το αποτυπώσουν, όπως μας λένε έμπειρα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα, η σημερινή (Παρασκευή) συνέντευξη Τύπου του Σωκράτη Φάμελλου στη Θεσσαλονίκη, στο περιθώριο και όχι στο πλαίσιο της ΔΕΘ, επιχειρεί να απαντήσει και στο επικοινωνιακό καπέλωμα της εκλογής προέδρου που επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ισχυρίζονται στην αξιωματική αντιπολίτευση, με την επιλογή του να βρεθεί στη συμπρωτεύουσα αυτό το Σαββατοκύριακο.

«Δεν θα του περάσει», διατείνονται στην Κουμουνδούρου, χωρίς όμως να ελπίζουν πως ο πρωθυπουργός θα στριμωχτεί άγρια από τα ΜΜΕ στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει με τη σειρά του την Κυριακή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ