ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ - Τι θα συζητηθεί

Το μεταναστευτικό στο επίκεντρο της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ - Τι θα συζητηθεί
Φωτογραφία αρχείου από διακίνηση προσφύγων και μεταναστών στα ανοιχτά της Μυτιλήνης AP Photo/Santi Palacios

Το μεταναστευτικό θα βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής (26/9) συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ), που θα διεξαχθεί στις 12:00 στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση θα συζητηθεί τόσο η κατάσταση στα εξωτερικά σύνορα της χώρας, όσο και η πορεία των συζητήσεων με την Τουρκία για την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών.

Υπενθυμίζεται, δε, πως, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές καταβάλονται προσπάθειες για υπογραφή συμφωνίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές εάν οι συνομιλίες προχωρήσουν με τους ίδιους ρυθμούς σε όλα τα επίπεδα, δεν αποκλείεται η συμφωνία αυτή να υπογραφεί κατά τη διάρκεια του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας στις 7 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

«Μιλάμε για ευρωτουρκική συμφωνία με πρωτοβουλία της Ελλάδας», στον απόηχο της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως είχε επισημάνει ο ίδιος, στην ατζέντα της επίμαχης συμφωνίας βρίσκεται η καλύτερη συνεργασία Λιμενικού και τουρκικής ακτοφυλακής. «Η συνεργασία είναι εφικτή και η θετικότερη εικόνα έχει να κάνει με τον αντίκτυπο της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν, γιατί το θέμα είναι να μην χάσουμε το μομέντουμ, τη δυναμική και να μην μονοπωλήσει το θέμα η Ιταλία», πρόσθεσε ο υπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ