ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εξοπλιστικά και Μεταναστευτικό συζητήθηκαν στο ΚΥΣΕΑ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Εξοπλιστικά και Μεταναστευτικό συζητήθηκαν στο ΚΥΣΕΑ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Η διαχείριση του προσφυγικού - μεταναστευτικού και η υλοποίηση των εξοπλιστικών προγραμμάτων βρέθηκαν στο επίκεντρο της τακτικής συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε ενώ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές καταβάλλονται προσπάθειες για υπογραφή συμφωνίας ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Στόχος της κυβέρνηση είναι αν καταστεί δυνατόν η συμφωνία αυτή να υπογραφεί κατά τη διάρκεια του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Τουρκίας στις 7 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

«Μιλάμε για ευρωτουρκική συμφωνία με πρωτοβουλία της Ελλάδας», στον απόηχο της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν στη Νέα Υόρκη, τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως είχε επισημάνει ο ίδιος, στην ατζέντα της επίμαχης συμφωνίας βρίσκεται η καλύτερη συνεργασία Λιμενικού και τουρκικής ακτοφυλακής. «Η συνεργασία είναι εφικτή και η θετικότερη εικόνα έχει να κάνει με τον αντίκτυπο της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν, γιατί το θέμα είναι να μην χάσουμε το μομέντουμ, τη δυναμική και να μην μονοπωλήσει το θέμα η Ιταλία», πρόσθεσε ο υπουργός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ