ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μανώλης Σφακιανάκης: Η Περιφέρεια μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση κρίσεων Διαδικτύου

Μανώλης Σφακιανάκης: Η Περιφέρεια μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση κρίσεων Διαδικτύου
Ο Μανώλης Σφακιανάκης ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ / INTIME NEWS

Την ανάπτυξη εργαλείων σε επίπεδο Περιφέρειας που θα προστατεύσουν τους πολίτες από τους κινδύνους του Διαδικτύου αλλά και θα εκπαιδεύσουν ηλικιωμένους συμπολίτες μας για την ορθή χρήση του, θέτει ως προτεραιότητα ο Μανώλης Σφακιανάκης, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος για τον Νότιο Τομέα Αθηνών και συγκεκριμένα για τον Δήμο Γλυφάδας.

Ο κ. Σφακιανάκης, διεκδικεί την ψήφο των πολιτών στις αυτοδιοικητικές εκλογές, μέσω του συνδυασμού του υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής Νίκου Χαρδαλιά και της παράταξης «Αττική Μπροστά».

Ο πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τονίζει πως η Περιφέρεια μπορεί να δημιουργήσει έναν πυλώνα διαχείρισης κρίσεων του Διαδικτύου, που δεν θα καταγράφει απλώς το πρόβλημα, αλλά θα το αντιμετωπίζει, σώζοντας ακόμα και ανθρώπινες ζωές.

Ο κ. Σφακιανάκης επεξεργάζεται ήδη τη σχετική υπηρεσία η οποία θα έχει και εκπαιδευτικό χαρακτήρα, μαθαίνοντας το «ηλεκτρονικό αλφάβητο» στους πολίτες, ώστε να ξέρουν πως πρέπει να σκέφτονται καλά πριν πατήσουν οποιοδήποτε «κλικ».

Όραμά του είναι ακόμα, η διευκόλυνση των ηλικιωμένων να διεκπεραιώνουν ηλεκτρονικά τις πληρωμές τους στα ΚΑΠΗ με τη βοήθεια εθελοντών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ