ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Η ανάπλαση του Ελληνικού κινείται με μεγάλη ταχύτητα

Μητσοτάκης: Η ανάπλαση του Ελληνικού κινείται με μεγάλη ταχύτητα
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ΙΝΤΙΜΕ / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

 «Η ανάπλαση του ελληνικού κινείται με μεγάλη ταχύτητα. Έχει περάσει από τη φάση ωρίμανσης σε φάση υλοποίησης» δήλωσε ο  πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά την επίσκεψή του στο κτιριακό συγκρότημα εντός του Ελληνικού, που θα λειτουργήσει ως Κέντρο Φροντίδας Ατόμων με αναπηρία και στο οποίο θα στεγαστούν τέσσερα σωματεία ΑμεΑ

«Σύντομα οι πολίτες θα βλέπουν τα αποτελέσματα αυτής της προσπάθειας» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Πολλοί αμφισβήτησαν την ικανότητα την κυβέρνησης να ξεμπλέξει το κουβάρι που κληρονόμησε στο πρότζεκτ του Ελληνικού αποδείξαμε ότι μπορούμε να ξεπερνάμε και τα πιο μεγάλα εμπόδια και να δρομολογούμε ένα μεγάλο αναπτυξιακό έργο» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Το έργο, όπως είπε δημιουργεί δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, πολύ σημαντικούς ελευθέρους χώρους πράσινου και θα μετατραπεί σε εστία ανάπτυξης, καινοτομίας, πόλο πολιτισμού άθλησης και ψυχαγωγίας.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «έχει μεγάλη συμβολική αλλά και ουσιαστική σημασία το γεγονός ότι το πρώτο κτήριο που παραδόθηκε είναι ένα κτήριο που αφορά συμπολίτες μας που έχουν μεγάλη ανάγκη».

Να σημειωθεί ότι το συγκρότημα που επισκέφθηκε ο κ. Μητσοτάκης είναι ένα πρότυπο κτιριακό συγκρότημα, στο οποίο θα στεγαστούν τα σωματεία ΑμεΑ, «Αμυμώνη», «Ερμής», «Νίκη – Victor Artant», «Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας».

Η δημιουργία του έχει ως στόχο την αναβάθμιση της καθημερινότητας και ένα νέο τρόπο ζωής, πιο εύκολο, περισσότερο λειτουργικό και εξωστρεφή τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες που χρειάζονται, αλλά και δικαιούνται τη βέλτιστη φροντίδα.

Έχει συνολική δόμηση 11.500 τ.μ., σε οικόπεδο 7.400 τ.μ. και έχει ήδη αποδοθεί στον νέο του ιδιοκτήτη, το Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ