ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Κασσελάκη - Φίλη: Ανακωχή, αλλά όχι συνθηκολόγηση

Συνάντηση Κασσελάκη - Φίλη: Ανακωχή, αλλά όχι συνθηκολόγηση
(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Μήνυμα ανακωχής ανάμεσα στην Ομπρέλα και στη νέα ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σε καμία περίπτωση συνθηκολόγησης προκύπτει από τη συνάντηση, το μεσημέρι της Τρίτης, ανάμεσα στον Νίκο Φίλη και στον Στέφανο Κασσελάκη στη Βουλή, η οποία πάντως διεξήχθη σε φιλικό κλίμα.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν επί της ουσίας πως διαφωνούν σε πολλά γύρω από την πολιτική κατεύθυνση και τη στρατηγική του κόμματος, ωστόσο συμφώνησαν να μην υψωθούν οι τόνοι από καμία πλευρά ενόψει των δύο γύρων των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ο κ. Φίλης, εκπροσωπώντας ουσιαστικώς την Ομπρέλα, ζήτησε άμεση συνεδρίαση των κομματικών οργάνων, καθώς και συνέδριο το Νοέμβριο, με τον κ. Κασσελάκη να επισημαίνει πως όλα θα γίνουν, αλλά στην ώρα τους.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του- συνεδριάζει, εξάλλου, η Κοινοβουλευτική Ομάδα την Πέμπτη όπου θα ανακοινώσει και τους νέους τομεάρχες-, εμφανίζεται συναινετικός, ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν θέλει να φανεί πως σύρεται σε αποφάσεις από την εσωκομματική αντιπολίτευση.

«Ό,τι έχω πει δεν τα είπα εν θερμώ, τα είπα με πόνο και τα συμμερίζεται ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων μας. Τους καλώ να μείνουν συσπειρωμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ και να δώσουν τη μάχη στις αυτοδιοικητικές εκλογές και τη μάχη της ανασυγκρότησης του κόμματος διότι όταν χάνουμε στον χώρο της Αριστεράς αυτό δεν ισοφαρίζεται από άλλους χώρους. Η πρόθεσή μας είναι να είμαστε ενωμένοι, θα προκύψει όμως αυτή η πρόθεση ως δυνατότητα και αποτέλεσμα από τις συμπεριφορές όλων των πλευρών. Το θέμα δεν είναι τι κουβεντιάζουμε σήμερα αλλά με την πράξη μας τι στέλνουμε ως μήνυμα στην κοινωνία και τον κόσμο της Αριστεράς», δήλωσε ο κ. Φίλης μετά τη συνάντησή του με τον κ. Κασσελάκη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ