ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης για Μετρό Θεσσαλονίκης: Το τελικό βήμα για να λειτουργήσει εντός του 2024

Μητσοτάκης για Μετρό Θεσσαλονίκης: Το τελικό βήμα για να λειτουργήσει εντός του 2024
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI

Στην τελική ευθεία μπαίνει το Μετρό Θεσσαλονίκης για το οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι γίνεται το τελικό βήμα προκειμένου να λειτουργήσει εντός του 2024.

«Είμαστε σίγουροι ότι το μετρό Θεσσαλονίκης μπαίνει στην τελική ευθεία και κάνουμε το τελικό βήμα για να λειτουργήσει εντός του 2024», ανέφερε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την υπογραφή της σύμβασης «λειτουργία – συντήρηση του Δικτύου του Μετρό Θεσσαλονίκης» με την κοινοπραξία THEMA Α.Ε. που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο σταθμό «Αγία Σοφία».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στο flyover στονΠεριφερειακό της Θεσσαλονίκης, το οποίο όπως τόνισε, πρόκειται για ένα έργο που θα αποσυμφορήσει το κέντρο της πόλης, ωστόσο όπως αναγνώρισε θα προκαλέσει «αναταραχές στην λειτουργία της πόλης».

«Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση ενός από τα πιο σημαντικά έργα που έχουν γίνει ποτέ στη χώρα. Το μετρό αποτελεί απτή απόδειξη ότι η κυβέρνηση της ΝΔ εγγυάται πως το κράτος έχει συνέχεια και συνέπεια», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thestival.gr.

«Η Θεσσαλονίκη το 2024 θα αποκτήσει και θα λειτουργεί το πιο σύγχρονο μετρό στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Το γεγονός ότι το μετρό Θεσσαλονίκης μπαίνει στην τελική ευθεία υπογράμμισε και ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικό Μετρό, Νικόλαος Κουρέτας.

Για ένα χειροπιαστό έργο και ένα από τα πιο σύγχρονα μετρό της Ευρώπης έκανε λόγο από την πλευρά του ο υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος. «Δεν είμαστε εδώ για φιέστες» σημείωσε επισημαίνοντας ότι παράλληλα εγκαινιάζεται και η πλατεία Μακεδονομάχων, που βρίσκεται στην είσοδο του σταθμού.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο CEO ATM Arrigo Giana.

Στην εκδήλωση έδωσαν το «παρών» ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας και βουλευτές της ΝΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ