ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κώστας Γαλιατσάτος: Τα Λουρδάτα να καταστούν περιοχή-πρότυπο για την Κεφαλονιά

Κώστας Γαλιατσάτος: Τα Λουρδάτα να καταστούν περιοχή-πρότυπο για την Κεφαλονιά
H παραλία των Λουρδάτων

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές αποτελούν σημείο καμπής για το σύνολο των τοπικών κοινωνιών ανά την Ελλάδα.

Η αμεσότητα που έχει ο πολίτης με τις εκάστοτε τοπικές αρχές, σε συνδυασμό με την καθημερινή τριβή με πλήθος θεμάτων, καθιστούν την τοπική αυτοδιοίκηση συχνά πιο σημαντική από την κεντρική πολιτική σκηνή.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο ρόλος και σημασία των κοινοτικών συμβουλίων είναι κεφαλαιώδης. Έχουν την άμεση επαφή με τους πολίτες, γνωρίζουν τα προβλήματα, τις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες του κάθε τόπου.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν τα Λουρδάτα της Κεφαλονιάς, ένα χωριό με σημαντικές προοπτικές αλλά και αρκετά θέματα προς επίλυση. Το οποίο όμως, υπό προϋποθέσεις και με τις κατάλληλες παρεμβάσεις, μπορεί να μετατραπεί σε μια περιοχή-πρότυπο για την ολόκληρη την Κεφαλονιά.

Αυτό ακριβώς ήταν και το όραμα που με οδήγησε να ασχοληθώ –πριν από μια τετραετία- με τα κοινά, διεκδικώντας και κερδίζοντας τη στήριξη των συντοπιτών μου.

Έχοντας μεγαλώσει στα Λουρδάτα, και καθώς περνούσαν τα χρόνια, άρχιζα να δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά και έβλεπα το χωριό μου να ρημάζει όλο και περισσότερο.

Έτσι, αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά με στόχο να εξασφαλίσω ό,τι το καλύτερο για ένα τόσο τουριστικό χωριό, όπως είναι τα Λουρδάτα.

Και το έκανα πράξη, καθώς εντάχθηκα στην παράταξη «Δημοτική Συμπολιτεία» του Θεόφιλου Μιχαλάτου και κατάφερα μέσω αυτής να εκλεγώ.

Κατά τη διάρκεια της θητείας μου, πετύχαμε μικρές, αλλά αξιόλογες αλλαγές σε μια πολύ δύσκολη χρονική περίοδο. Κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις όπως η διάσπαση των δήμων, μια σειρά από θεομηνίες, καταστροφικές πλημμύρες και σχεδόν δύο χρόνια εγκλεισμού λόγω της πανδημίας. Με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για έναν τόπο, που σε πολύ μεγάλο βαθμό βασίζεται στο τουριστικό προϊόν.

Μολαταύτα, προχωρήσαμε σε μια σειρά από παρεμβάσεις, αφουγκραστήκαμε τα προβλήματα και τις ανησυχίες των κατοίκων και βρήκαμε λύσεις σε πολλά από αυτά.
Πλέον, με τον Δήμο αλλά και την κοινότητα των Λουρδάτων να έχουν μπει σε μια καλή πορεία, η επόμενη θητεία μας θα είναι καλύτερη και πιο δημιουργική, με έργα μεγαλύτερης σημασίας για τον τόπο μας.

Ζητώ λοιπόν τη στήριξη των συντοπιτών μου, για να μπορέσω να αξιοποιήσω τη δύναμή μου με στόχο ένα καλύτερο μέλλον. Με επιδίωξη και όραμα τα Λουρδάτα να καταστούν περιοχή-πρότυπο για ολόκληρη την Κεφαλονιά.

* Ο Κώστας Γαλιατσάτος είναι υποψήφιος στην κοινοτική ενότητα Λουρδάτων Κεφαλληνίας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ