ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαράλαμπος Μπονάτσος: Οι πολίτες της Φιλοθέης και του Ψυχικού ζητούν αλλαγή

Χαράλαμπος Μπονάτσος: Οι πολίτες της Φιλοθέης και του Ψυχικού ζητούν αλλαγή
Ο κ. Μπάμπης Μπονάτσος

Την επιθυμία τους για αλλαγή εξέφρασαν στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών οι πολίτες της Φιλοθέης και του Ψυχικού σύμφωνα με τονυποψήφιο Δήμαρχο Μπάμπη Μπονάτσο.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Συμμετέχω», σχολιάζοντας τα μηνύματα που εισέπραξε από την προεκλογική περίοδο ανέφερε πως «ως υποψήφιος Δήμαρχος πρέπει να ομολογήσω ότι βίωσα αντιφατικές καταστάσεις και συναισθήματα.

Από τη μια, όπως έδειξαν και οι πρώτες κάλπες, οι δημότες Φιλοθέης-Ψυχικού, θέλουν την αλλαγή, κουράστηκαν από την αδράνεια της απερχόμενης διοίκησης και ζητούν πράξεις από τη νέα δημοτική Αρχή για να νιώθουν ότι ζουν πραγματικά σε έναν προνομιακό δήμο, που ξεχωρίζει για την καινοτομία του και την ποιότητα ζωής και όχι μόνο για τη φυσική του ομορφιά.

Αυτό το μήνυμα δέχομαι και από τους δημότες στον δρόμο, αυτό μου ζητούν. Να τους ακούσω και να υλοποιήσω αυτά που υπόσχομαι. Από την άλλη, πρέπει να πω ότι μου προκάλεσε δυσάρεστη έκπληξη το χαμηλό επίπεδο του προεκλογικού αγώνα από την παράταξη της απερχόμενης διοίκησης, που επί της ουσίας δεν αφορούσε τη σύγκριση δύο ολοκληρωμένων προγραμματικών προτάσεων αλλά προσωπικές επιθέσεις εις βάρος μου.

Αντί να προσπαθήσουμε και οι δύο πλευρές να πείσουμε τους δημότες με το έργο και το πρόγραμμά μας, βρέθηκα στη δυσάρεστη θέση να πρέπει να απολογούμαι και να απαντώ σε ψεύδη, λασπολογίες και ανυπόστατες φήμες».

Απαντώντας σε κατηγορίες που δέχθηκε ότι, λόγο της επαγγελματικής του δραστηριότητας θα άλλαζε τη φυσιογνωμία και τον οικιστικό χαρακτήρα του Δήμου, τονίζει χαρακτηριστικά ότι «όταν κάποιος δεν έχει να επιδείξει έργο και πρόγραμμα, τότε καταφεύγει σε άλλα μέσα για να διεκδικήσει τη νίκη στις εκλογές.

Η επιχειρηματική μου δραστηριότητα είναι γνωστή, και το γεγονός ότι είμαι επαγγελματικά δραστήριος θα έπρεπε να έχει θετικό πρόσημο. Επιπλέον, ως επιχειρηματίας γνωρίζω πολύ καλά τις ανάγκες, τις διαδικασίες, τη σχετική νομοθεσία. Και έχω δεσμευτεί πως δεν πρόκειται να επιτρέψω την αλλοίωση της φυσιογνωμίας της περιοχής μας.

Δεν οραματίζομαι τον δήμο μας ως ένα ατελείωτο εμπορικό κέντρο, αλλά ως μια ζωντανή, οικιστική περιοχή, με κατοικίες και υψηλή ποιότητα ζωής. Όσο για το ότι γεννήθηκα και ζω στο Νέο Ψυχικό, νομίζω ότι είναι ανάξιο λόγου ως επιχείρημα εναντίον μου. Υπάρχει κάποιος λόγος σε έναν δήμο σχετικά μικρό όπως ο δικός μας, να δημιουργούμε τοπικιστικές βεντέτες;

Η πιο δυσάρεστη συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι ότι αποθαρρύνθηκε πολύς κόσμος από την προσέλευση στις κάλπες. Για αυτό καλώ τους δημότες Φιλοθέης Ψυχικού να ψηφίσουν αυτή την Κυριακή και να κλείσουν τα αυτιά τους στη λασπολογία και όσους προσπαθούν να καλλιεργήσουν έναν άνευ ουσίας τοπικισμό. Να ψηφίσουν με βάση τα προγράμματα. Να θυμηθούν τις υποσχέσεις που δεν υλοποιήθηκαν ποτέ από την απερχόμενη διοίκηση, και να ακούσουν τις ουσιαστικές προτάσεις που καταθέτουμε εμείς».

Αναφερόμενος στις προσδοκίες των πολιτών από το νέο δήμαρχο Φιλοθέης-Ψυχικού εξηγεί πως «προσπαθώ και θέλω να κάνω τον αγώνα που αξίζει στους πολίτες αυτού του τόπου. Ο Δήμος μας έχει πολλές ελλείψεις. Έχουμε κατεστραμμένα πεζοδρόμια, υποφωτισμένες γειτονιές και επικίνδυνα σημεία στους δρόμους για πεζούς και οδηγούς.

Στις όμορφες κηπουπόλεις μας, με το πράσινο και την τόση γραφικότητα, δεν έχουμε αναπτύξει και προωθήσει τη χρήση ποδηλάτου και δεν διευκολύνουμε τις μετακινήσεις των πεζών. Γνωρίζετε ότι δεν έχει γήπεδο ποδοσφαίρου, γνωρίζετε ότι έχει μόνο ένα κλειστό γήπεδο μπάσκετ; Έχουμε πολύ δυνατούς αθλητικούς συλλόγους αλλά και πολλούς πολίτες-πρωταθλητές σε αγωνίσματα χωρίς όμως να τους παρέχουμε υποδομές. Δεν έχουμε θέατρο ενώ έχουμε θεατρικές ομάδες. Μας λείπουν υποδομές και φροντίδα σε βάθος για την Τρίτη Ηλικία Έχουμε μείνει πολύ πίσω στην καθαριότητα και την ανακύκλωση, και η καινοτομία, οι νέες τεχνολογίες, αντιμετωπίστηκαν από την προηγούμενη διοίκηση σαν το απαγορευμένο μήλο. Εμείς στις προτάσεις μας θα αξιοποιήσουμε κάθε διαθέσιμο τεχνολογικό εργαλείο. Και φυσικά, θα αξιοποιήσουμε και τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία..

Εμείς στο "Συμμετέχω" ακούμε τα προβλήματα των δημοτών και θέλουμε να τα κάνουμε πράξη μέσα από ένα διαφορετικό μοντέλο διοίκησης, αυτό της συμμετοχικότητας, του εθελοντισμού, της συνεργασίας. Αποδεχόμαστε την εποικοδομητική κριτική, που θα μας κάνει καλύτερους και θα βελτιώσει την ποιότητα ζωής όλων μας. Από όποια θέση μου ανατέθηκε, διοίκησα με αλήθειες και δεν φοβήθηκα να ζητήσω συγγνώμη και να παραδεχτώ το όποιο λάθος μου. Αν διαπιστώσω ότι κάτι δεν πετυχαίνει, δεν φοβάμαι να το αλλάξω. Ξέρω να τοποθετώ τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση. Δεν δηλώνω παντογνώστης, ακούω και συμβουλεύομαι πάντα τους ειδικούς. Εκτιμώ, δε, βαθύτατα του ανθρώπους που με πλαισίωσαν στην προσπάθειά μου, και ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και ως συμπαραστάτες. Και βέβαια σέβομαι απόλυτα τους εργαζόμενους στον Δήμο, όπως άλλωστε κάνω χρόνια τώρα και με τους εργαζόμενους στην επιχείρησή μου».

Τέλος, το μήνυμα που δίνει στους δημότες πριν την τελευταία εκλογική αναμέτρηση είναι «ελάτε να ψηφίσετε, να γίνετε κοινωνοί της προσπάθειας που γίνεται για ανανέωση. Τα χρόνια αδράνειας μπορούν και πρέπει να μείνουν πίσω και να κάνουμε μαζί το επόμενο βήμα. Όλοι μαζί, με σεβασμό στη φυσιογνωμία του Δήμου μας, με διάθεση για την ουσιαστική του αναβάθμιση και συλλογική προσπάθεια μέσα από τη συμμετοχικότητα, μπορούμε να ολοκληρώσουμε τη μεγάλη αλλαγή που τόσο έχουμε ανάγκη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ