ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Επιστημονική φαντασία η ένταση μεταξύ Πολάκη και Χαρίτση», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

«Επιστημονική φαντασία η ένταση μεταξύ Πολάκη και Χαρίτση», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο Αλέξης Χαρίτσης με τον Παύλο Πολάκη και τον Τρύφωνα Αλεξιάδη EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Προϊόν επιστημονικής φαντασίας χαρακτηρίζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία τα δημοσιεύματα περί έντασης μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Αλέξη Χαρίτση στη χθεσινή (Τρίτη) συνεδρίαση της ΕΠΕΚΕ του κόμματος.

«Όχι μόνο δεν υπήρξε κανένα επεισόδιο, αλλά όλοι όσοι ήταν πραγματικά παρόντες μιλούν για τον άψογο συντονισμό του Παύλου Πολάκη και την υπεύθυνη κι εποικοδομητική στάση όλων των συμμετεχόντων και βεβαίως του Αλέξη Χαρίτση», αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Πώς σχολιάζουν την άρση ασυλίας Πολάκη

Ως προς την άρση της ασυλίας του κ. Πολάκη, στην Κουμουνδούρου υποστηρίζουν πως το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ– ΠΣ βρίσκει βηματισμό και τα στελέχη του ανταποκρίνονται με πλήρη επάρκεια στα καθήκοντά τους δεν αρέσει σε κάποιους.

Σε αυτό το πλαίσιο, σημειώνουν πως πυκνώνουν οι επιθέσεις και η προσπάθεια αποδόμησης των στελεχών του, με χαρακτηριστική περίπτωση την είδηση περί μιας ακόμα άρσης ασυλίας του κ. Πολάκη: «Καθόλου περίεργο αφού ως γνωστόν ο κ. Πολάκης μέσω του Τομέα Διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ έχει αποκαλύψει πληθώρα γαλάζιων σκανδάλων σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος».

Το τρίπτυχο Κασσελάκη στην Πολιτική Γραμματεία

Όσον αφορά τη σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας- ξεκινά στις 17.00- κι όπως γράφει σήμερα το CNN Greece, στο τρίπτυχο «ενότητα- πρόταση- δράση» για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ θα επιμείνει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να κάνει αποτίμηση των αυτοδιοικητικών εκλογών, επαναλαμβάνοντας πως απέδωσε η ξεκάθαρη στήριξη του κόμματος στα προοδευτικά σχήματα στο δεύτερο γύρο, επιφέροντας το πρώτο ισχυρό ρήγμα στο σύστημα Μητσοτάκη.

Ταυτόχρονα, θα αναφερθεί στις επόμενες κινήσεις του κόμματος και θα παρουσιάσει τον οδικό χάρτη μέχρι το συνέδριο, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ανάγκη ανανέωσης κι ανασυγκρότησης.

«Η προσπάθεια θα είναι πολύπλευρη: διαρκής αποδόμηση των κυβερνητικών πεπραγμένων, αλλά και θετικές προοδευτικές προτάσεις σε κάθε τομέα πολιτικής, με γνώμονα τις πραγματικές ανάγκες και τη συμμετοχή της κοινωνίας», αναφέρουν συνεργάτες του.

Πυρά κατά της κυβέρνησης για το Ταμείο Ανάκαμψης

Σε σχέση, εξάλλου, με το Ταμείο Ανάκαμψης, στο ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για σιγή ιχθύος από την κυβέρνηση μπροστά στις συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τη διαχείριση των πόρων του.

Κάνουν λόγο για λιμνάζοντες πόρους ύψους 4,5 δισ. ευρώ, καθώς και για προκλητική εύνοια ελάχιστων μεγάλων επιχειρήσεων με εξοβελισμό των μικρομεσαίων, όπως αποδεικνύουν τα στοιχεία.

Ιδιαίτερο προβληματισμό δημιουργούν οι απεντάξεις αντιπλημμυρικών έργων τη στιγμή που ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας προβαίνει σε «προληπτική και πρωτοφανή αποποίηση ευθυνών».

«Ως πότε θα κρύβεται η κυβέρνηση;», αναρωτιούνται στην αξιωματική αντιπολίτευση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ