ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οικονόμου για νεανική παραβατικότητα: Αστυνόμευση και ενημέρωση τα «όπλα» για την αντιμετώπισή της

Οικονόμου για νεανική παραβατικότητα: Αστυνόμευση και ενημέρωση τα «όπλα» για την αντιμετώπισή της
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Τους τρόπους με τους οποίους η Πολιτεία πρόκειται να αντιμετωπίσει το φαινόμενο της νεανικής παραβατικότητας εξήγησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, τονίζοντας πως η «εντατικοποίηση» της αστυνόμευσης και η ενημέρωση εκπαιδευτικών και γονέων αποτελούν βασικές προτεραιότητες

Ειδικότερα, ο υπουργός, μιλώντας στον Alpha σημείωσε πως όπου έχει αυξηθεί η αστυνόμευση «σε εστίες που είχαμε παρατηρήσει ότι υπάρχουν προβλήματα, σε μεγάλα εμπορικά κέντρα στην Αθήνα, το καλοκαίρι και αργότερα, η αστυνομία με τη στοχευμένη της παρουσία κατάφερε και το αντιμετώπισε».

«Έξω από χώρους που μαζεύονται νέοι άνθρωποι, με εντονότερη εμφανή παρουσία της αστυνομίας, θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε ή, εν πάση περιπτώσει, να αποτρέπουμε αυτού του είδους τις επιθετικές συμπεριφορές, όπως ήδη κάνουμε» συμπλήρωσε.

Επεσήμανε, δε, πως το τελευταίο διάστημα έχουν συλληφθεί περισσότερα από 1.350 άτομα και έχουν αντίστοιχα αποτραπεί πολλά περιστατικά.

Την ίδια ώρα, ενημέρωσε πως θα ξεκινήσει σε συνεργασία και με άλλα Υπουργεία «μια πολύ σημαντική προσπάθεια διαβούλευσης και ενημέρωσης, στα τοπικά Αστυνομικά Τμήματα, με τα αντίστοιχα σχολεία και τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων».

Εξηγώντας, διευκρινίζει πως «η Αστυνομία καλείται να διαχειριστεί την έκφανση αυτού του φαινομένου. Εδώ καλούμαστε να διαχειριστούμε την αποτυχία μας ως κοινωνία, ως εκπαίδευση, ως οικογένεια».

Μιλώντας για τις διαστάσεις που έχει λάβει η νεανική παραβατικότητα σημειώνει ότι «Αν κάποιος απομονώσει τα περιστατικά, θα εκπλαγεί με το πόσο χαμηλά έχει πέσει ο μέσος όρος ηλικίας ανθρώπων που συμπλέκονται, με το τι έχουν πάνω τους, με τη φύση και την αγριότητα των περιστατικών, με τον τόπο που γίνονται, στα προαύλια, έξω από τα σχολεία, συμμαθητές που είναι στο ίδιο το θρανίο.

Μιλάμε για πράγματα τα οποία δεν είναι το θέμα να πεις πώς θα τα αντιμετωπίσω αστυνομικά, είναι συνολικότερης κοινωνικής αντιμετώπισης».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ