ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ που ίδρυσε το ΕΣΥ θα καταφέρει να το αναγεννήσει

Ανδρουλάκης: Το ΠΑΣΟΚ που ίδρυσε το ΕΣΥ θα καταφέρει να το αναγεννήσει
Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο Κέντρο Υγείας της Νάξου ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

Την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας έθεσε ως προτεραιότητα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης (24/10) το Κέντρο Υγείας της Νάξου.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της παρουσίας του στο νησί για τη θεματική εκδήλωση «Εθνικό Σύστημα Υγείας-Προτεραιότητα για τα νησιά μας», που είναι αφιερωμένη στην αείμνηστη Πρόεδρο του Κινήματος, Φώφη Γεννηματά.

«Είναι χρέος μας -και αποτελεί συμβόλαιο με τους πολίτες- το ΠΑΣΟΚ, που ίδρυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, θα καταφέρει να το αναγεννήσει προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Στάθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της αναβάθμισης των υπηρεσιών δημόσιας υγείας για το νησιωτικό πληθυσμό της χώρας, σημειώνοντας πως χρειάζονται νοσοκομειακές μονάδες για τα μεγάλα νησιά, οι οποίες θα είναι πλήρως αναβαθμισμένες με ιατρικό προσωπικό.

Ολόκληρη η δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη

«Για εμάς είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας η αναβάθμιση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας για τον νησιωτικό πληθυσμό της πατρίδας μας.

Χρειαζόμαστε για τα μεγάλα νησιά νοσοκομειακές μονάδες ,οι οποίες θα είναι πλήρως αναβαθμισμένες με ιατρικό προσωπικό. Πρέπει να υπάρξουν θεσμικά και οικονομικά κίνητρα για τους γιατρούς μας και βέβαια, πρόβλεψη επιδόματος στέγασης.
Κέντρα Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης στα μεσαία νησιά και περιφερειακά ιατρεία με μόνιμο γιατρό στα πολύ μικρά νησιά.

Όπως είπα και στην αρχή, για εμάς είναι προτεραιότητα η αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Γι΄ αυτό, σήμερα εδώ από τη Νάξο, τιμώντας τη μνήμη της αείμνηστης Προέδρου μας Φώφης Γεννηματά, ανοίγουμε τον διάλογο για το πώς θα αναγεννηθεί το ΕΣΥ σε όλη την Ελλάδα, και ιδιαίτερα στα νησιά μας. Εκεί όπου κάθε καλοκαίρι έρχονται εκατομμύρια ταξιδιώτες. Εκεί όπου τον χειμώνα υπάρχουν δύσκολες συνθήκες για τους μόνιμους κατοίκους.

Είναι χρέος μας -και αποτελεί συμβόλαιο με τους πολίτες- το ΠΑΣΟΚ, που ίδρυσε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, θα καταφέρει να το αναγεννήσει προς όφελος της ελληνικής κοινωνίας».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ