ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Σε θέση μάχης τα αντίπαλα στρατόπεδα - Οι στρατηγικές και το αβέβαιο μέλλον

ΣΥΡΙΖΑ: Σε θέση μάχης τα αντίπαλα στρατόπεδα - Οι στρατηγικές και το αβέβαιο μέλλον
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Για υπονόμευση του ΣΥΡΙΖΑ και όχι απλώς του προέδρου του κάνουν λόγο συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη, στοχοποιώντας την «Ομπρέλα», αλλά όχι και την ομάδα Αχτσιόγλου που κρατά στάση αναμονής.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδιοκτήτες. Ανήκει στον κόσμο του, στη βάση του κι αυτή η βάση έχει αποφασίσει να έχει νέα πολιτική ηγεσία. Αυτούς εκπροσωπούμε και σε αυτούς λογοδοτούμε. Μοναδικός μας αντίπαλος είναι η κυβέρνηση και οι πολιτικές του. Το κόμμα ανασυγκροτείται και ανανεώνεται με μοναδικό στόχο να καταστεί πολύ σύντομα η αξιόπιστη εναλλακτική προοδευτική λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας», τονίζουν.

Στον έβδομο όροφο της Κουμουνδούρου υποστηρίζουν πως ενώ οι τομείς του κόμματος μετά το διορισμό των νεών τομεαρχών εργάζονται πυρετωδώς και παράγουν πολιτική προς όφελος της κοινωνίας, δυστυχώς κάποιοι εντός του ΣΥΡΙΖΑ προτιμούν όχι να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση, αλλά το ίδιο τους το κόμμα και τον νεοεκλεγέντα πρόεδρό τους.

«Αυτό που συμβαίνει δεν είναι απλώς μια υπονόμευση Κασσελάκη, αλλά του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ και του κόσμου που συμμετείχε στις εκλογές μας. Δεν υπάρχει σεβασμός κι αναγνώριση του εσωκομματικού εκλογικού αποτελέσματος ούτε της ετυμηγορίας του κόσμου. Και δεν γίνεται σεβαστή ούτε η καταστατική πρόβλεψη για την ανάδειξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση του. Η δε δημόσια ομολογία ότι είναι ήδη έτοιμη η δημιουργία νέου κόμματος προκαλεί οργή σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της χώρας», σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Την ίδια ώρα, αναφέρουν πως οι όποιες διαφωνίες κι αντίθετες απόψεις είναι σεβαστές και θεμιτές, αρκεί να κατατίθενται και να συζητούνται στα αρμόδια κομματικά όργανα:

«Άλλο πράγμα η θεμιτή κριτική εντός των οργάνων κι άλλο η δημόσια υπονόμευση από την τηλεόραση. Η κριτική έχει όρια τα οποία κάποιοι τα έχουν υπερβεί προ πολλού, όπως σωστά ανέφερε η αντιπρόεδρος της Βουλής, Όλγα Γεροβασίλη. Οι κύριοι Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης επέλεξαν οι ίδιοι να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύοντας ότι δεν ενδιαφέρονται για τα πραγματικά προβλήματα της χώρας και της κοινωνίας. Διακατεχόμενοι από έναν ιδιότυπο ελιτισμό και μια ιδιοκτησιακή αντίληψη για το κόμμα, επιχειρούν την αποδόμηση όχι μόνο του νεοεκλεγέντος νέου προέδρου αλλά της ίδιας της δημοκρατικής διαδικασίας εκλογής του από τη βάση του κόμματος».

Η Ομπρέλα ζητά άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας

Από την πλευρά της, η Ομπρέλα ζητά άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας για να συζητήσει το συγκεκριμένο όργανο και να εγκρίνει ή να απορρίψει το αίτημα των διαγραφών.

Οι 6+ 6, στο μεταξύ, συνεδριάζουν αύριο Τετάρτη προκειμένου να καταλήξουν σε κάποια κοινή θέση επί των εξελίξεων.

Όλες οι πλευρές, πάντως, ρίχνουν και λοξές ματιές προς τη λεωφόρο Αμαλίας και το νεότευκτο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα για κάποια αντίδραση του πρώην προέδρου η οποία πάντως δεν είναι και πολύ πιθανή, άμεσα τουλάχιστον.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ