ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης θέλει να κάνει αίσθηση η ομιλία του στον Economist

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης θέλει να κάνει αίσθηση η ομιλία του στον Economist
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Με διάθεση να κάνει ένα «μεγάλο άλμα προς τα εμπρός, να βάλει ένα στοπ στην εσωστρέφεια και να κάνουμε επιτέλους αντιπολίτευση», όπως λένε στο CNN Greece συνεργάτες του, αναμενόταν να επιστρέψει τα ξημερώματα της Πέμπτης από τη Νέα Υόρκη ο Στέφανος Κασσελάκης.

Αυτή η διάθεσή του, μάλιστα, εκτιμάται από τις ίδιες πηγές πως θα αποτυπωθεί τόσο στη σημερινή συνεδρίαση (στις 16.30) του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία όσο και, κυρίως, στην αποψινή του ομιλία στο συνέδριο του «Economist» (στις 21.00, στο Λαγονήσι) όπου θα επιχειρήσει να διασκεδάσει τις αρνητικές στον κόσμο της Αριστεράς εντυπώσεις από την πρόσφατη δημόσια τοποθέτησή του στο ΣΕΒ εξειδικεύοντας απόψεις που είχαν προκαλέσει αντιδράσεις ακόμα κι από μετριοπαθείς εσωκομματικούς του αντιπάλους.

Όπως πληροφορούμαστε, ο κ. Κασσελάκης γράφει και ξαναγράφει- αφού πρώτα υποδέχθηκε μια σειρά εισηγητικών κειμένων από προβεβλημένα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- την ομιλία του η οποία θέλει να προκαλέσει αίσθηση και στην οποία θα αναπτύξει το δικό του οικονομικό μοντέλο για τη χώρα το οποίο θα έχει αριστερό πρόσημο, «αλλά όχι της Αριστεράς του ‘70».

Σε πιο ήρεμα νερά η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, αυτή αναμένεται να κυλήσει σε πολύ πιο ήρεμα νερά από τη στιγμή που τα μέλη του- με εξαίρεση την Έφη Αχτσιόγλου, η οποία πάντως κι εκείνη έχει αποφύγει ακραίους χαρακτηρισμούς, ή την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου η οποία είναι φύσει συναινετική- είτε βρίσκονται ανοιχτά στο πλευρό του (Θεοδώρα Τζάκρη, Δώρα Αυγέρη, Ρένα Δούρου) είτε κρατούν θεσμική στάση (Σωκράτης Φάμελλος, Ράνια Σβίγκου, Γιώργος Βασιλειάδης).

«Το ότι τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα βγαίνουν στους τηλεοπτικούς σταθμούς, γράφουν άρθρα και μαζεύουν υπογραφές κατά του Στέφανου Κασσελάκη δεν τα κάνουν περισσότερα σε αριθμό από την πλειοψηφία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία που τον υπερψήφισαν πριν ένα μήνα», σχολιάζουν, εξάλλου, με νόημα συνεργάτες του.

Έτσι κι αλλιώς στην Κουμουνδούρου από εδώ και πέρα θα αποφεύγουν το σχολιασμό μεμονωμένων δηλώσεων στην προσπάθειά τους να απομονώσουν την εσωκομματική αντιπολίτευση.

Η επιχείρηση εξωστρέφειας ξεκινά από τον ίδιο τον κ. Κασσελάκη, ο οποίος την Παρασκευή και το Σάββατο θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, αλλά θα έχει και την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς κομματικούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της νεολαίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ